• Pentru mulți dintre cei care au experimentat epuizarea, se poate simți exact ca în metafora care o descrie: ceva asemănător cu un băț de chibrit ars și încremenit, rece la atingere.
  • Epuizarea și starea de bine a angajaților ar putea fi în centrul mai multor probleme.
  • Gestionarea burnout-ului s-a axat adesea pe remodelarea mediilor de lucru și pe reformarea managerilor nepotriviți.

Pandemia COVID-19 a provocat o serie de boli la locul de muncă, inclusiv marea demisie, demisia în liniște, supraocuparea forței de muncă, lipsa forței de muncă și conflictele dintre manageri și angajați cu privire la revenirea la munca în persoană.

Două studii noi subliniază importanța conexiunii sociale la locul de muncă și ilustrează de ce lucrul de acasă poate să nu fie aranjamentul optim la locul de muncă. Programele hibride de lucru de la domiciliu pot contribui la prevenirea epuizării și la îmbunătățirea sănătății mentale.

Clasificarea internațională a bolilor descrie burnout-ul ca fiind un sindrom conceptualizat ca fiind rezultatul unui stres cronic la locul de muncă care nu a fost gestionat cu succes. Ca o afecțiune diagnosticabilă, burnout-ul constă în trei simptome:

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE
  • epuizare fizică,
  • dezangajarea față de muncă și colegi și
  • cinismul față de propriul loc de muncă și carieră.

Pentru mulți dintre cei care au experimentat epuizarea, se poate simți exact ca în metafora care o descrie: ceva asemănător cu un băț de chibrit ars și încremenit, rece la atingere. Potrivit unei cercetări la nivel mondial, aproximativ 50 la sută dintre angajați și 53 la sută dintre manageri sunt epuizați în urma pandemiei COVID-19. Este clar că locurile de muncă nu prosperă.

În calitate de epidemiolog social care studiază stresul emoțional contemporan în contextul crizelor de sănătate publică, am fost dornic să înțeleg ce factori contribuie la epuizare și cum poate fi gestionat cu succes – în special având în vedere provocările continue create de COVID-19.

Ați putea crede că cercetătorii ar ști tot ce este de știut despre burnout în acest moment. La urma urmei, burnout-ul a fost studiat cel puțin de la sfârșitul anilor 1970. Multe dintre studiile efectuate de atunci s-au concentrat pe condițiile de la locul de muncă, cum ar fi salariile, orele, stilurile de management și nebuloasa cultură a locului de muncă.

Ca atare, gestionarea burnout-ului s-a axat adesea pe remodelarea mediilor de lucru și pe reformarea managerilor nepotriviți. Deși acestea sunt, desigur, necesare, nu este imediat clar că sunt suficiente.

Odată cu apariția pandemiei, mulți oameni au un nou nivel de conștientizare a imposibilității de a separa munca de viață. Pentru unii, această conștientizare provine din cât de obosiți sunt atunci când ajung acasă după o tură. Pentru alții care lucrează de acasă, ea poate veni din cauza dispariției prăpastiei dintre casă și birou. În orice caz, bunăstarea noastră emoțională și psihologică ne însoțește indiferent dacă suntem la serviciu sau acasă. Ca atare, este logic să avem o viziune holistică asupra epuizării. Conexiunea socială este un factor cheie al burnout-ului.