• Principalii indici din SUA închid ultima ședință pe plus.
  • 2 din 3 membrii FED cred că mai e nevoie de o majorare în 2023.
  • Indicele BET crește cu peste 2% în ultimele 2 zile.

Toți indicii principali din SUA închid ultima ședință pe plus. În ultimele zile, oficialii FED spuneau că nu e nevoie ca dobânda să mai crească, dar minuta FED spune opusul.

Că 2 din 3 membrii consideră că e nevoie de cel puțin o majorare până la final de an. Azi la ora 15:30 au aparut datele pe inflația din SUA pentru luna septembrie. Ne așteptăm să scadă ușor față de luna precedentă. La noi, bursa locală crește, ultimele 2 zile un plus de peste 2% pentru BET.

Minuta FED arată că încă există incertitudine. 67% dintre membrii consideră că mai e nevoie de o majorare a dobânzii până la final de an. Au spus că efectele ratelor ridicate nu se văd. Încă, cel puțin. Ultimele date arată o creștere a prețurilor la nivel de consum în SUA. 2,2% în septembrie, peste forecastul de 1,6%.

Recomandări

KENNEDY A VORBIT CU TRUMP
MESSI NU MAI JOACĂ ÎN MLS ALL-STAR GAME
TRUMP SCOATE COLȚII LA KAMALA
COLEGI DE APARTAMENT
CHEATLE RECUNOAȘTE EȘECUL
EPOCA ABUZURILOR PE INSTAGRAM

În România se înregistrează o scădere de 5%

Iar creșterea generală a prețurilor poate duce la: Inflație și reducerea puterii de cumpărare. Practic, bătălia cu inflația nu s-a terminat. Analiștii spun că Băncile Centrale mari mai au una două hike-uri de realizat pentru a domoli inflația. La noi, delegația FMI spune să nu reducem dobânda până când inflația nu atinge ținta BNR. Deci și la noi urmează ca dobânda să rămână ridicată. Azi au venit datele pe inflație în România. 8,8% pentru septembrie, în scădere de la 9,3% luna trecută. Mai pe larg vom discuta subiectul de la 12 55 la CCA.

Citește și: