• Piața de imobiliare este dificil de prezis, dar există o serie de factori de luat în considerare care pot oferi potențialilor cumpărători de case un sentiment al tendințelor actuale și viitoare.
  • „Iată o defalcare rapidă a modului în care ratele dobânzilor, inventarul și concurența pot arăta în noul an, (și) ce înseamnă pentru tine dacă cumperi și vinzi”.
  • Ramsey a sugerat să se analizeze prețul mediu național al caselor din SUA. Acesta a fost de 410.000 de dolari în decembrie 2023, în scădere cu 2% față de noiembrie 2023, dar în creștere cu 1% față de decembrie 2022.

Piața de imobiliare este dificil de prezis, dar există o serie de factori de luat în considerare care pot oferi potențialilor cumpărători de case un sentiment al tendințelor actuale și viitoare. Gazda radio și autorul de bestselleruri în finanțe personale, Dave Ramsey, oferă câteva date de examinat pentru persoanele care doresc să cumpere o casă, relatează The Street.

Ramsey a analizat un set relevant de numere din decembrie 2023 în comparație cu cele din noiembrie 2023 și, de asemenea, din decembrie 2022.

„Iată o defalcare rapidă a modului în care ratele dobânzilor, inventarul și concurența pot arăta în noul an, (și) ce înseamnă pentru tine dacă cumperi și vinzi”, a scris el într-un e-mail către TheStreet de la Ramsey Solutions.

Recomandări

7 LOCAȚII „BRIDGERTON"
CELE MAI VECHI DOVEZI ALE FUZIUNII
MAI SLĂBEȘTE-NE
SOPHIE TURNER, DESPRE DIVORȚUL DE JOE JONAS
VEZI WORLD PRESS PHOTO LA UNIVERSITATE
NOI IMAGINI ÎN CAZUL LUI „DIDDY"

În primul rând, Ramsey a sugerat să se analizeze prețul mediu național al caselor din SUA. Acesta a fost de 410.000 de dolari în decembrie 2023, în scădere cu 2% față de noiembrie 2023, dar în creștere cu 1% față de decembrie 2022. Urmează ipoteca cu rată fixă (FRM) pe 15 ani, care a înregistrat o valoare de 6,14% în decembrie 2023, în scădere cu 9% față de noiembrie 2023 și cu 8% în creștere față de decembrie 2022.

În ceea ce privește oferta de locuințe disponibilă, a spus el, numărul total de locuințe de vânzare a fost de 714.176 în decembrie 2023. Aceasta a fost în scădere cu 5% față de noiembrie 2023, dar în creștere cu 5% față de decembrie 2022.

Ultimul în această comparație este numărul mediu de zile în care casele de vânzare au fost pe piață înainte de închidere. A fost 61 de zile în decembrie 2023, în creștere cu 18% față de luna precedentă, dar în scădere cu 6% față de decembrie 2022.

Luând în considerare toate aceste date, cei care doresc să cumpere o casă la începutul anului 2024 pot începe să economisească acum pentru un avans, a spus Ramsey.

„Deci, visezi să ai o casă”, a scris el. „Deja simți mirosul unei mese delicioase gătite în bucătăria întinsă, auzi zgomotul unei biciclete reparate în garaj și poți vedea fețele zâmbitoare ale copiilor tăi în timp ce se joacă pe gazonul proaspăt tăiat. Un singur lucru te oprește de a transforma acel vis în realitate: un avans.”

Citește și