• Sunt 6 orașe selectate în competiția pentru Capitala Europeană a Turismului Inteligent 2024.
  • Finaliștii sunt: Genova, Bremerhaven, Cork, Dublin, Helsingborg și San Sebastián.
  • Orașul câștigător va primi un sprijin în comunicare și branding ca să promoveze turismul.
  • Proiectul recompensează orașele pentru sustenabilitate digitalizare, cultură, creativitate.

Comisia europeană a anunțat cele 6 orașe selectate pentru premiul Capitala Europeană a Turismului Inteligent. Câștigătorul va trebui să arate un interes deosebit în a promova turismul sustenabil și inovator, precum și să încurajeze colaborarea între destinații turistice, scrie Intelligent Cities Challenge.

În această cursă s-au înscris 30 de orașe din 17 țări. Finaliștii selectați pentru Capitala europeană a turismului inteligent sunt Bremerhaven din Germania, Cork și Dublin din Irlanda, Genova din Italia, Helsingborg din Suedia, și San Sebastián din Spania, iar pe locul 2 s-au clasat Essen din Germania, Gdynia din Polonia, Odense din Danemarca, Padova și Parma din Italia. Orașele vor fi invitate să își prezinte propunerile unui juriu european, care ulterior, va selecta Capitala europenă a turismului inteligent 2024. Orașul ales va primi un sprijin mare în comunicare și branding. Va trebui să facă câte un videoclip și mai multe campanii promoționale ca să se promoveze la nivel global turismul și bineînțeles să crească numărul de turiști.

Este vorba despre accesibilitate, digitalizare și sustenabilitate

Este o inițiativă a Uniunii Europene care recompensează orașele pentru abordările lor inovatoare cum ar fi: accesibilitatea, digitalizarea, sustenabilitatea, cultura și creativitatea. La acestă competiție s-au înscris orașe și țări din afara UE care sunt eligibile pentru programul Piața unică. Din 2018 această competiție oferă o platformă pentru a evidenția practicile și realizările excepționale. Câștigătorii edițiilor trecute sunt Sevilla și Pafos (2023), València și Bordeaux (2022), Málaga și Göteborg (2020) și Helsinki și Lyon (2019). Aceste orașe sunt acum modele pentru turismul inteligent în Europa, obținând clasamente internaționale importante pentru durabilitate, inovație, calitatea vieții și încorporarea eficientă a strategiilor inteligente.

Recomandări

INUNDAȚIILE FAC RAVAGII ÎN BRAZILIA
APPLE ÎȘI CERE SCUZE
SHAKIRA SCAPĂ DE PROCES
CA ÎNTRE PRIME DOAMNE
EFECTUL „SWIFT” BATE JOCURILE OLIMPICE
ANGELINA JOLIE, ACUZATĂ CĂ I-A ÎNDEPĂRTAT PE COPII DE BRAD PITT

Citește și: