• 1,9 milioane români cu cele mai mari venituri generează anual venituri de 32 mld. €.
  • Veniturile celor din populaţia Pareto au crescut pe parcursul ultimului an cu 15%.
  • Pareto în afaceri: 80% din vânzări vin de la 20% din clienţi.

Cât de important ești pentru economie? 1,9 milioane români cu cele mai mari venituri, adică 20% din populaţia de 18-65 de ani, generează anual venituri de 32 mld. euro. Ei dețin 40% din veniturile totale din România, conform unui studiu al firmei de consultanţă și marketing The Engine.

Veniturile celor din populaţia Pareto au crescut pe parcursul ultimului an cu 15% față de anul trecut și au fost, în medie, de 7.200 de lei net. Principiul Pareto, cunoscut ca regula 80/20, se traduce în afaceri astfel: 80% din vânzări vin de la 20% din clienţi.

„Înseamnă evoluție pentru business-ul din România. Dacă crește din ce în ce mai mult segmentul acesta de populație, automat, ei consumând servicii și bunuri premium încurajează producția de aceste bunuri să fie adusă în România, deci crește și valoarea adăugată în economie și vânzările. De asemenea, ei produc în sine valoare adăugată, fiind foarte mulți care lucrează în IT, de exemplu, unde media salarială este foarte mare, în bănci și IT-ul este în sine un segment care produce valoare adăugată pentru economia României”, a explicat Răzvan Botea, editor la Ziarul Financiar, la Aleph News.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
TINERIII VOR VOT OBLIGATORIU
HARRY POTTER DAY
TRUMP RISCĂ NOI SANCȚIUNI

Trei sferturi dintre românii din populaţia Pareto reuşesc să economisească în mod constant, iar 25% dintre ei pot acoperi cheltuieli neprevăzute de până la 10.000 de lei din propriile fonduri.

Citește și