• Cătălin Drulă: A putut toată lumea să vadă că acel așa-zis protest, blocarea ilegală a metroului, a fost exact o acțiune de tip cartel pentru păstrarea sursei puterii ilicite
  • Cătălin Drulă: Legea este lege și unde este lege, nu e tocmeală
  • Ministerul Transporturilor a anunțat miercuri că a început evacuarea și demolarea spațiilor comerciale de la metrou
  • Decizia a fost primită cu huiduieli de comercianții de la metrou

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, spune că „un cartel se destructurează cu ranga”. Afirmația vine în contextul în care directorul general al Metrorex, Ștefan Paraschiv, a încercat să deschidă un spațiu comercial de la metrou cu o rangă.

„Legea este lege și unde este lege, nu e tocmeală. Metrorex a început eliberarea acelor spații comerciale care ocupau domeniul public în mod ilegal”, spune Cătălin Drulă.

Ministrul Transporturilor afirmă că spațiile comerciale din stațiile de metrou sunt „ilegale sub multiple aspecte”, respectiv nu au autorizație de construire și nu au dreptul legal, comercial de a ocupa domeniul public.

Recomandări

NOU COD PENTRU SCHENGEN
CE FAC ELEVII ÎN SĂPTĂMÂNA VERDE
NE-A SALVAT VACCINUL?
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
UK: FETELE ÎNTREC BĂIEȚII LA FUMAT

„Mulțumesc directorului general al Metrorex, Ștefan Paraschiv, un om curajos, un om care și-a asumat o misiune grea la Metrorex. Am văzut comentarii despre folosirea unei răngi.

Da, un cartel se destructurează cu ranga. Îl felicit pentru un act de asumare și de curaj. (…) Acțiunile de astăzi (miercuri – n.r.) și scandalul făcut de oamenii liderului de cartel Rădoi sunt o ultimă zvâcnire a mafiei. A putut toată lumea să vadă că acel așa-zis protest, blocarea ilegală a metroului, a fost exact o acțiune de tip cartel pentru păstrarea sursei puterii ilicite, talciocul subteran și banii care s-au învârtit în jurul lui”, adaugă Drulă.

Ministerul Transporturilor a anunțat miercuri că a început evacuarea și demolarea spațiilor comerciale de la metrou.

Primele demolări au loc la stația de metrou Ștefan cel Mare.

La prânz cordoane de jandarmi au apărut în jurul spațiilor comerciale, în condițiile în care situația a devenit tensionată. Proprietarii chioșcurilor au schimbat replici cu primarul sectorului 2, Radu Mihaiu, dar și cu directorul Metrorex, Ștefan Paraschiv, filmat încercând să deschidă un spațiu cu ranga.

Termenul limită pentru eliberarea spațiilor comerciale de la metrou a expirat vineri, 2 aprilie.

Evacuarea și demolarea spațiilor comerciale de la metrou s-a transformat în scandal

Oamenii au huiduit în timp ce ușa unui magazin de la metrou este deschisă cu o rangă. Lacătele au fost tăiate.

„Ce vrei să demonstrezi, ce vrei să ne arăți? Hoții!”, strigă oamenii de la metrou în timă ce magazinele sunt deschise cu forța.

„V-ați depășit atribuțiunile, domnule director! Director Metrorex, îți stă bine bine cu ranga în mână?”, strigă o persoană din mulțimea furioasă.