• Dubai Air Show a început pe 13 luna aceasta și ține până pe 17 noiembrie.
  • Se estimează că firmele aeriene doresc să cumpere aproximativ 800 de avioane noi.
  • Preferații ediției de anul acesta sunt companiile Boeing și Airbus.
  • Emirate Arabe Unite au cumpărat de la Boeing aeronave în valoare de 52 de mld. $.

În Dubai a început cel mai mare eveniment aeronautic din lume. Dubai Air Show a luat startul pe 13 și ține până pe 17 noiembrie. Aici, cele mai performante companii de aeronave vin cu cele mai noi prototipuri. Oficialii din industrie estimează că firmele aeriene s-au angajat în negocieri pentru a cumpăra aproximativ 800 de avioane noi, inclusiv 300 dintre cele mai mari avioane din lume. Bătălia aprigă se dă între Boeing și Airbus.

Emirate Arabe Unite deschid „Dubai Air Show” cu o achiziție de aeronave în valoare de 52 de miliarde de dolari de la Boeing.

„Am plăcerea de a anunța că Emirates a plasat o comandă pentru avioane cu fuselaj larg suplimentare la Boeing în valoare de 52 de miliarde de dolari. Semnăm un acord de achiziție pentru 55 de Boeing 777-9 și 35 de Boeing 777-8 suplimentare”, a explicat Ahmed Bin Saeed al Maktoum, CEO Emirates.

Recomandări

BLINKEN, AVERTISMENT CĂTRE CHINA
UNDE MERGI ÎN VACANȚA DE PAȘTE?
JOE BIDEN, DECLARAȚIE ȘOCANTĂ
O NUNTĂ CU PERIPEȚII
CÂT MAI JOACĂ NADAL
AI LIBER LA TREN

Luni dimineață, indicele CAC 40 a fost în creștere, urcând cu 0,53% și tranzacționându-se la 7.082,1 euro, stimulat în principal de acțiunile din sectorul aerospațial. Airbus a fost pe primul loc în topul celor mai mari creșteri ale indicelui CAC 40 luni dimineață, cu o creștere de 1% în ziua respectivă, înregistrând o cotație de 130,1 euro. Boeing a înregistrat, de asemenea, o creștere de 1,72%, tranzacționându-se la 196,6 dolari.

Citește și