• Țigările aparțin muzeelor”, a spus Jacek Olczak.
  • Jacek Olczak a fost fumător timp de două decenii până când a încercat dispozitivul IQOS pentru tutun încălzit.
  • Jacek Olczak a vorbit despre opțiunile pe care le au fumătorii, existând acum pe piață produse smoke-free, care le oferă o alternativă pentru țigările cu tutun.

Directorul executiv al celui mai mare grup din industria tutunului din lume, Philip Morris International, a susținut o conferință în care a discutat despre efectele nocive ale fumatului, produsele smoke-free, referindu-se, în mod special, la renunțarea la fumat și la alegerea de a nu fuma deloc.

Olczak a fost fumător timp de două decenii până când a încercat dispozitivul IQOS pentru tutun încălzit. El își amintește că a experimentat cu prototipul produsului după mai multe încercări eșuate de a renunța.

Pentru adulți, care altfel ar continua să fumeze, trecerea la produse smoke-free este o opțiune pragmatică care poate avea un impact pozitiv atât asupra sănătății individuale, cât și asupra sănătății publice. Și să nu fie greșit, persoanele care nu au consumat niciodată nicotină, în special minorii, nu ar trebui să folosească acest produs. Și nu există nicio îndoială că a renunța cu totul, sau mai bine, a nu începe niciodată, este cea mai bună alegere, a spus Jacek Olczak.

Recomandări

ALTMAN PORNEȘTE RĂZBOIUL CU GOOGLE
100 LIDERI MONDIALI DAU STARTUL JO
CE ÎNSEAMNĂ TULBURAREA ARFID?
CE ESTE TULBURAREA ARFID?
CE DESTINAȚII VIZITEZI VARA ASTA?
UNDE CONDUCI ÎN WEEKEND?

Philip Morris a investit peste 10 miliarde de dolari și jumătate în dezvoltarea și comercializarea produselor smoke-free

Jacek Olczak a vorbit despre opțiunile pe care le au fumătorii, existând acum pe piață produse smoke-free, care le oferă o alternativă pentru țigările cu tutun. CEO-ul Philip Morris a susținut că misiunea companiei sale este una clară, aceea de a reduce fumatul prin înlocuirea țigărilor cu alternative mai puțin dăunătoare.

Dar să ne concentrăm pentru moment pe fumătorii adulți care nu s-au lăsat. Astăzi, datorită produselor smoke-free, acei 1 miliard de oameni au opțiuni mai bune decât să continue să fumeze. Și datorită acestor opțiuni, putem începe să ne imaginăm și o scădere accelerată a fumatului și a bolilor asociate. Iată chestia curioasă. Misiunea noastră este clară de a reduce fumatul prin înlocuirea țigărilor cu alternative mai puțin dăunătoare. Țigările aparțin muzeelor. Din 2016, compania mea s-a angajat pe deplin să se îndepărteze de țigări, cea mai dăunătoare formă de consum de nicotină. Am investit mai mult de 10 miliarde de dolari și jumătate în dezvoltarea și comercializarea produselor smoke-free care reprezintă astăzi aproape 35% din veniturile noastre nete totale, a mai declarat Jacek Olczak.

Capacitatea noastră de a face progrese suplimentare este blocată de cei care sunt ghidați orbește de dorința de a vedea și de a pune capăt industriei, mai degrabă decât de a pune capăt țigărilor. Acest lucru este foarte frustrant. Acest lucru, împreună cu o încredere excesivă pe așa-numitul principiu al precauției, pe care unii îl interpretează ca fiind mai bine să nu facem nimic până nu știm tot, ce are ca rezultat inacțiunea guvernului și mai mult de atât. Mediul și retorica de astăzi fac ca guvernele și autoritățile de reglementare să nu facă nimic în privința alternativelor smoke-free. Este perceput ca fiind mai sigur pentru carierele politice să se abțină complet de la dezbatere, a mai spus Jacek Olczak.

Citește și: