• Elon Musk s-a descris ca fiind un optimist neîncetat în timpul unei apariții recente.
  • Este un visător care încearcă să rezolve probleme imposibile, au spus Warren Buffett și Charlie Munger.
  • Buffett a remarcat odată că pesimismul poate fi valoros în industria asigurărilor.

Elon Musk s-a descris recent ca fiind optimist în mod patologic”, subliniind opinia lui Warren Buffett potrivit căreia șefului Tesla, SpaceX și Twitter îi place să viseze măreț și să abordeze provocări insurmontabile, scrie Business Insider.

Cred că am un optimism oarecum patologic”, a declarat Musk în timpul zilei investitorilor Tesla de săptămâna trecută, potrivit unei transcrieri furnizate de AlphaSense/Sentieo. Cine ar încerca să facă asta și rachete dacă nu ar fi optimist patologic?”. Musk și-a menținut predicția că Tesla va permite conducerea autonomă în câteva milioane dintre mașinile sale până la sfârșitul acestui an.

Buffett și partenerul său de afaceri, Charlie Munger, au lăudat viziunea singulară a lui Musk în timpul adunării anuale a acționarilor Berkshire Hathaway din această lună. Este dedicat rezolvării imposibilului și, din când în când, o va face”, a declarat celebrul investitor și CEO al Berkshire.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Nu ar fi realizat ceea ce a realizat în viață dacă nu ar fi încercat pentru obiective nerezonabil de extreme”, a adăugat Munger. În schimb, Buffett și Munger au spus că ei caută lucruri mult mai simple de făcut în afaceri.

Warren și cu mine căutăm o slujbă ușoară”, a spus Munger. Nu ne dorim atât de mult eșec”. Dacă o putem face jucând Tic-Tac-Toe, o vom face”, a adăugat Buffett.

Mai mult, Buffett a subliniat valoarea pesimismului în afacerea cheie a Berkshire în domeniul asigurărilor în timpul adunării acționarilor Berkshire din 2013. Așteptarea la ce e mai rău ajută la asigurarea faptului că societatea pune deoparte o mulțime de bani pentru situații de urgență, nu își asumă riscuri excesive și poate face față oricăror surprize nedorite. Avem o tendință generală de a fi pesimiști în ipotezele noastre privind probabilitatea catastrofelor naturale”, a declarat Buffett.

Citește și: