• Changpeng Zhao își dă demisia din funcția de CEO al Binance.
  • Investigația vine deasupra presiunilor Washintonului asupra indsutriei cripto.
  • 100 de conturi de Binance au fost închise în Israel.

Cade ultimul mohican din cripto. Changpeng Zhao își dă demisia din funcția de CEO al Binance. Pledează vinovat pentru spălare de bani. SEC îi interzice să lucreze în orice funcție executivă și îi dă o amendă de 50 de milioane de dolari. Binance e amendată cu 4,3 mld. $.

Cine îi ia locul la conducerea Binance? La un an după colapsul FTX, încă o veste zdruncină piața cripto. CZ, care era văzut ca protectorul pieței cripto, demisionează din funcția de CEO. Nu este singurul colaps. Investigația vine deasupra presiunilor Washintonului asupra indsutriei cripto și a implicării în finanțarea Hamas, care a fost menționată în acuzațiile împotriva Binance.

100 de conturi de Binance au fost închise în Israel, iar pentru peste 200 au fost cerute detalii suplimentare. Richard Teng, fostul șef global al piețelor regionale al Binance devine noul CEO al companiei, însă vedem mișcări foarte importante în piață.

Recomandări

CUM STĂM LA SPERANȚA LA VIAȚĂ
CÂND ÎNCEP COPIII SĂ FOLOSEASCĂ A.I.
CÂT NE COSTĂ SĂ NE APĂRĂM
NEHAMMER IMPUNE CONTROALE STRICTE
COPIII ROMÂNI, AFECTAȚI DE BOLI PSIHICE
O NOUĂ MISIUNE NASA

Clienții retrag peste 1,4 mld. $ din exchange, iar tokenul BNB scade cu 10% după anunț. În același timp, Kraken este dată în judecată de SEC, autoritatea care reglementează valorile mobiliare în SUA. Cele mai mari 3 exchange-uri trec printr-o perioadă de foc. Prima oară, Coinbase, apoi Binance, iar acum, Kraken.

Care sunt acuzațiile împotriva lor? Neînregistrarea în timp a documentelor de compliance și amestecarea fondurilor clienților cu cele ale companiei. FTX style. E un conflict de interese, care aduce riscuri imense pentru capitalul clienților, transmite Gurbir Grewal, oficial SEC, și fost procuror general din New Jersey.

Citește și