• Un nou studiu a arătat că o persoană obișnuită are nevoie de 1,2 milioane de dolari în bancă pentru a fi fericită.
  • Pentru mileniali, fericirea ar veni de la un salariu anual de 525.000 de dolari.
  • Cu toate acestea, inflația ridicată, ratele dobânzilor și împrumuturile pentru studenți afectează fericirea financiară a americanilor.

Cum rămâne până la urmă? Poți cumpăra oare fericirea cu bani? Empower – o companie de servicii financiare din SUA, a făcut publice rezultatele unui sondaj realizat de The Harris Poll.

2.034 de americani cu vârste de peste 18 ani au fost întrebați care cred că este cu adevărat cheia fericirii financiare și cât ar avea nevoie pentru a trăi cu adevărat fericiți. Concluzia? 59% dintre respondenți cred că fericirea poate fi cumpărată, iar o persoană medie crede că ar fi nevoie să aibă 1,2 milioane de dolari în bancă pentru a fi pe deplin fericit.

„Atâta timp cât ei locuiesc în spațiul virtual, degeaba ar exista pe acest pământ oamenii din viața lor și din interiorul familiei care să le spună ceva care contravine legilor nescrise ale spațiului virtual. Cel care vorbește, care are zeci de filtre peste voce, peste fizionomie, va avea dreptate și prioritate. Nimeni și nimic nu îl va învăța pe tânăr să înțeleagă că banii nu aduc fericirea. Nu avem cum să concurăm cu multitudinea de persoane din spațiul online care consideră că pământul este plat și că nu avem nevoie de bani ca să fim fericiți”, a explicat psihologul Radu Leca la Aleph News.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
TAYLOR ȘI TRAVIS, SURPRINȘI ÎN LAS VEGAS STRIP
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
CUM S-AU CUNOSCUT WILLIAM ȘI KATE?
RAY CHAN A MURIT LA 56 DE ANI

În ceea ce privește salariul anual, respondentul mediu crede că are nevoie de 284.167 de dolari pe an pentru a fi fericit. Iată ce a declarat fiecare generație a spus că are nevoie să câștige anual, precum și valoarea netă necesară, pentru a atinge fericirea:

  • Generația Z: 128.000 de dolari, cu o valoare netă de 487.711 dolari
  • Milenialii: 525.000 de dolari, cu o valoare netă de 1.699.571 de dolari
  • Generația X: 130.000 de dolari, cu o valoare netă de 1.213.759 de dolari
  • Boomer: 124.000 de dolari, cu o valoare netă de 999.945 de dolari

Citește și