• Până în 2033, firmele ar putea reduce numărul de ore lucrate săptămânal de la 40 la 32.
  • 28% dintre angajați au experimentat o îmbunătățire a echilibrului între viața profesională și cea privată.
  • În cazul companiilor, A.I poate facilita dezvoltarea unei noi generații de produse și servicii.

O nouă cercetare efectuată asupra companiilor din Marea Britanie și SUA indică faptul că implementarea inteligenței artificiale în procesele economice și comerciale ar putea conduce la o creștere semnificativă a productivității, deschizând perspectiva reducerii săptămânii de lucru la patru zile, fără a afecta salariile angajaților.

Studiul realizat de think-tank-ul Autonomy, specializat în cercetări economice, arată că 28% dintre angajați, echivalentul a 8,8 milioane de persoane în Marea Britanie și 35 de milioane în SUA, au experimentat o îmbunătățire a echilibrului între viața profesională și cea privată.

Extrapolarea datelor sugerează că până în 2033, firmele ar putea reduce numărul de ore lucrate săptămânal de la 40 la 32, fără a compromite performanța și fără a scădea salariile angajaților.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
TINERIII VOR VOT OBLIGATORIU
HARRY POTTER DAY
TRUMP RISCĂ NOI SANCȚIUNI

Studiul mai subliniază că o astfel de reformă a muncii, nu numai că ar contracara efectele potențiale ale creșterii șomajului cauzate de introducerea inteligenței artificiale, dar ar contribui și la reducerea bolilor psihice și fizice induse de stresul cotidian legat de muncă.

Citește și