• China a introdus restricţii la exporturile de galiu și germaniu, două metale utilizate pentru fabricarea de semiconductori şi alte echipamente electronice.
  • Măsura este o replică la restricționarea de către SUA și alte câteva state occidentale a vânzărilor de echipamente pentru fabricarea semiconductorilor către companii chineze.
  • Controalele pe care China le-a realizat vor intra în vigoare de la 1 august.

China va controla exporturile unor metale utilizate pe scară largă în industria semiconductoarelor, a anunțat Ministerul Comerțului, scrie Reuters. Controalele, despre care China a spus că au drept scop protejarea securității și intereselor naționale, vor cere exportatorilor să solicite permisiunea de a expedia unele produse cu galiu și germaniu.

Mișcarea de a gestiona exporturile elementelor rare pe care Beijingul le clasifică drept strategice vine în momentul în care Washingtonul analizează noi restricții privind transportul de microcipuri de înaltă tehnologie către China, potrivit rapoartelor presei.

Statele Unite și Țările de Jos sunt, de asemenea, pregătite să ofere producătorilor chinezi ajutor, restrângând în continuare vânzările de echipamente de fabricare a cipurilor, ca parte a eforturilor de a preveni utilizarea tehnologiei lor pentru a întări armata chineză.

Recomandări

POPULARITATEA AMERICII ESTE ÎN DECLIN
TRIMITEM PATRIOT UCRAINEI?
SE RĂCEȘTE VREMEA
NOI IPAD-URI DE LA APPLE
CAMILLA ÎNDEAMNĂ COPIII LA CITIT
PRINȚUL HARRY MERGE ÎN UK

Controalele pe care China le-a realizat vor intra în vigoare de la 1 august și se vor aplica la opt produse înrudite cu galiu: antimoniură de galiu, arseniura de galiu, metalul de galiu, nitrura de galiu, oxidul de galiu, fosfura de galiu, seleniura de galiu și arseniura de galiu.

Acestea se vor aplica, de asemenea, la șase produse cu germaniu: dioxid de germaniu, substrat de creștere epitaxial de germaniu, lingou de germaniu, germaniu metal, tetraclorură de germaniu și fosfură de germaniu de zinc. Germaniul este folosit și în tehnologia infraroșu, cabluri de fibră optică și celule solare.

Exportatorii vor trebui să treacă prin proceduri specifice pentru a obține licențe de export, a declarat Ministerul Comerțului din China într-un comunicat. Oricine exportă aceste produse fără permisiune și cei care exportă peste volumele permise vor fi pedepsiți.

Citește și

Rezultatele finale la Evaluarea Naţională. Notele după contestații vor fi publicate astăzi

De ce Regele Charles al III-lea va avea o a doua încoronare? Când va avea loc și ce se va întâmpla la eveniment

Un satelit din spațiu îți spune prognoza vremii. MTG-I1 poate detecta și furtunile violente