• Cifra de afaceri a înregistrat a doua cea mai mare creștere anuală din ultimii 10 ani.
  • În 2022, cifra de afaceri a companiilor agricole a fost de 68 de miliarde de lei.
  • Pentru 2023 se așteaptă o cifră de afaceri de aproximativ 80 de miliarde de lei.

Cifra de afaceri a companiilor agricole înregistrează a doua cea mai mare creștere din ultimii 10 ani. Mai exact, de peste 8 miliarde de lei, ajungând la maximul istoric de 68 miliarde de lei în 2022. Asta arată un studiu realizat de KeysFin.

„Această creștere la produsele alimentare și nu numai, se datorează și creșterii prețurilor și la produsele alimentare. Deci, noi am beneficiat în 2022 de prețuri cu care nu cred că nu vom mai întâlni vreodată, pentru că la momentul acesta, fermierii români vând produsele, vând cerealele, la jumătate sau sub jumătate la prețul cu care s-au vândut anul trecut”, a declarat Lucian Marincea, vicepreședintele Sindicatului Fermierilor Patrioți.

Analiștii estimează continuarea creșterii sectorului agricol și depășirea nivelului record atins deja în 202, lucru care ar putea duce la o cifră crescută și pentru 2023, având în vedere criza climatică.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
TAYLOR ȘI TRAVIS, SURPRINȘI ÎN LAS VEGAS STRIP
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
CUM S-AU CUNOSCUT WILLIAM ȘI KATE?
RAY CHAN A MURIT LA 56 DE ANI

„Avem o climă la extreme și nu cred că va fi o creștere spectaculoasă în acest an, pentru că a fost secetă într-o mare parte din țară. Sunt probleme mari pentru fermieri în acest moment, culturile nerăsărite, e o situație critică și cele 7 mii de compani în pierderi sunt de fapt pierderi, iar unele dintre ele sunt în insolvență, sunt într-o situație critică”, a explicat Marian Popa, fermier, pentru Aleph News.

Citește și