• CNAIR va inaugura în 2024 patru centuri cu o lungime totală de 79 de kilometri.
  • Centura Târgu Jiu este proiectul cel mai avansat, având o lungime de 20 de kilometri.
  • Prima centură care va fi deschisă în 2024, cel mai târziu în această vară este Centura Târgu Jiu.

Vara e aproape și deja te gândești cât timp vei pierde pe drumurile din România atunci când vei pleca într-un mini concediu. Centurile ocolitoare din România vor fi finalizate în 2024, iar CNAIR promite că va inaugura patru dintre ele, însumând 79 de kilometri. Centura Târgu Jiu este proiectul cel mai avansat, cu deschiderea sa programată în vara acestui an, având o lungime de 20 de kilometri și aproximativ 90% execuție.

Cu șanse doar teoretice ar putea fi terminate lucrările și pe Centura de 5,5 km. de la Zalău, șantier aproape blocat la aproximativ 50% unde lucrează o asociere de firme din China și România. Aceste centuri vor îmbunătăți semnificativ infrastructura rutieră și vor facilita accesul și tranzitul în zonele respective.

„Va fi bine atunci când sunt gata, dar nu sunt gata. Iar noi, într-un an electoral, promitem foarte multe. Dacă vorbim de Craiova și Zalău, mergem în 2025, dar aceste 4 centuri trebuie finalizate în acest an. Bârlad și Târgu Jiu trebuie finalizate în vară, iar centura Timișoara sud, undeva în luna august. În schimb, la Sfântul Gheorghe sperăm ca în toamnă să fie finalizate lucrările”, a declarat Ionuț Ciurea, Director la Asociația Pro Infrastructură, pentru Aleph News.

Recomandări

CINE-I „DI VINĂ”?
UE DĂ 9 MIL € PT. CHIRURGIA CU HOLOGRAME
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
CAMPUS „MADE IN CHINA”
TU CE CONDUCI AZI?
XENOTRANSPALNTUL E NOUA ARMĂ A MEDICINII

Citește și