• Kia EV9 a fost desemnată cea mai bună mașină în 2024 în deschiderea Salonului Auto de la New York.
  • Kia EV9 a învins Volvo EX30 și BMW i5, însă acestea au câștigat alte premii.
  • EV9 este un SUV de dimensiuni mari, capabil să transporte 7 persoane, și are autonomie de 480km.

Oscarurile au trecut, trăiască Oscarurile. De data asta, cele de pe piața auto. La deschiderea salonului auto de la New York a avut loc marele eveniment: WORLD CAR AWARDS 2024. Cei mai importanți oameni din industrie au fost prezenți și au văzut încoronat modelul Kia EV9.

Evenimentul care dă startul Salonului Auto de la New York în mod tradițional a fost mai surprinzător ca oricând. În special când vine vorba despre marele premiu. Erau 6 modele în marea finală, însă la final, Kia EV9 a fost desemnat marele câștigător. Și nu a fost singurul premiu obținut, ci și pentru cea mai bună mașină electrică din 2024. EV9 este un SUV pentru familie, având trei rânduri de locuri, un interior cu multe detalii smart și un design futurist.

Are și 480 de kilometri autonomie și un preț de puțin peste 55.000 de dolari. Pe locul 2 în marea finală s-a aflat Volvo EX30 care a plecat totuși acasă cu un premiu, pentru cea mai bună mașină în zonele urbane. Acolo a reușit să învingă BYD Dolphin și Lexus LBX. Aceeași poveste și cu BMW i5, care a obținut premiu pentru cea mai bună mașină de lux, reușind să bată două modele de la Mercedes: E-Class și EQE SUV. Marea surpriză a galei a fost la capitolul design unde a câștigat Toyota Prius în fața lui Ferrari Purosangue și Ford Bronco.

Recomandări

CINE-I „DI VINĂ”?
UE DĂ 9 MIL € PT. CHIRURGIA CU HOLOGRAME
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
CAMPUS „MADE IN CHINA”
TU CE CONDUCI AZI?
XENOTRANSPALNTUL E NOUA ARMĂ A MEDICINII

Citește și