• Bugetul pentru salvarea temporară a economiilor UE este de 750 de miliarde de euro
  • În luna iulie a fost negociat bugetul Uniunii Europene pentru perioada 2021-2027
  • Klaus Iohannis anunța la summitul din iulie că România a obținut 79,9 miliarde de euro pentru proiecte europene

Consiliul Uniunii Europeane și Parlamentul European au ajuns la un acord. Știu exact ce bani să injecteze în economiile UE puse la pământ de COVID, după mai bine de patru luni de negocieri.

În luna iulie a fost negociat bugetul Uniunii Europene pentru perioada 2021-2027 și pachetul financiar suplimentar pentru toate statele europene afectate de coronavirus. Atunci a avut loc cel mai lung summit al Uniunii Europene din istorie, care a durat cinci zile și patru nopți. La acel summit a participat și președintele Klaus Iohannis.

Germania și Franța au propus subvențiile pentru țările afectate de pandemie. Italia și Spania au susținut că vor mai mulți bani pentru că au fost foarte lovite de coronavirus. Klaus Iohannis anunța în luna iulie că România a obținut 79,9 miliarde de euro pentru proiecte europene și că vor fi folosite pentru construcția de spitale, școli și pentru modernizarea sistemelor publice.

Recomandări

PUTIN DISCUTĂ CU FICO
BIBI AMENINȚĂ REBELII HOUTHI
CIOLACU: AVEM COALIȚIE
FONTANA DI TREVI SE REDESCHIDE
ZELE CREDE-N ADERARE
NEGOCIERI FĂRĂ SFÂRȘIT

Însă, în urma acordului, a apărut un supliment de 15 miliarde de euro, pentru că totalul pachetului financiar suplimentar până în 2027 este de 1.824,25 de miliarde de euro. Cu toate acestea, negocierile vor fi trimise statelor membre, care le vor adopta separat.