• Directorul executiv al OpenAI, Sam Altman, a declarat că această mutare reprezintă o oportunitate de a atrage talente de talie mondială”.
  • Altman a declarat că, în opinia sa, IA ar putea crea locuri de muncă și reduce inegalitatea.
  • Primul ministru Rishi Sunak a declarat la eveniment că IA ar putea transforma pozitiv umanitatea”.

Compania americană din spatele ChatGPT a anunțat că primul său birou internațional se va afla la Londra. Directorul executiv al OpenAI, Sam Altman, a declarat că această mutare reprezintă o oportunitate de a atrage talente de talie mondială”, relatează BBC.

Aceasta vine după ce a criticat legislația propusă de UE pentru reglementarea inteligenței artificiale (AI), care ar obliga companiile să dezvăluie conținutul utilizat pentru antrenarea sistemelor lor. Între timp, Regatul Unit plănuiește ceea ce numește o reglementare pro-inovare”.

Suntem încântați să ne extindem amprenta de cercetare și dezvoltare în Londra, un oraș renumit la nivel mondial pentru cultura sa bogată și pentru fondul său excepțional de talente”, a declarat Diane Yoon, vicepreședinte al departamentului de personal al OpenAI.

Recomandări

MESAJUL LUI IOHANNIS DE PAȘTE
SFÂNTA LUMINĂ S-A COBORÂT LA IERUSALIM
POLIȚIȘTII CHINEZI, ÎN ILEGALITATE ÎN FRANȚA
SÂMBĂTA MARE E DEDICATĂ RUGĂCIUNII
FIREA ÎL PRINDE PE NICUȘOR DIN URMĂ
BLOOMBERG LANSEAZĂ GHID PENTRU ROMÂNIA

Suntem nerăbdători să construim echipe dinamice de cercetare și inginerie… pentru a ne consolida eforturile de creare și promovare a inteligenței artificiale sigure.” Când ChatGPT a fost lansat în noiembrie anul trecut, capacitatea chatbot-ului de a da răspunsuri cu iz uman la întrebări a dat startul unui interes global intens pentru cele mai recente produse cu inteligență artificială.

Decizia a declanșat o dezbatere cu privire la amenințările pe care le poate reprezenta AI

De asemenea, a declanșat o dezbatere cu privire la amenințările pe care le poate reprezenta AI – și ce reglementări sunt necesare pentru a atenua aceste riscuri. În cadrul unui eveniment organizat în luna mai la University College London, Altman a declarat că, în opinia sa, IA ar putea crea locuri de muncă și reduce inegalitatea.

Primul ministru Rishi Sunak a declarat la eveniment că IA ar putea transforma pozitiv umanitatea” și oferi rezultate mai bune pentru publicul britanic, cu oportunități emergente într-o serie de domenii pentru a îmbunătăți serviciile publice”.

ChatGPT s-a dovedit a fi controversat, fiind interzis pentru scurt timp în Italia înainte de a fi restabilit în aprilie 2023. Guvernul britanic a declarat că a investit 2,5 miliarde de lire sterline în IA din 2014.

Chloe Smith, secretarul pentru știință, inovare și tehnologie, a declarat pentru BBC: „Decizia OpenAI de a se extinde în Londra ca primul lor birou internațional este un alt vot de încredere pentru Marea Britanie ca o putere în domeniul IA și, în cuvintele OpenAI, pentru ecosistemul nostru tehnologic vibrant și pentru talentul nostru excepțional.

Sectorul nostru de inteligență artificială are deja peste 50.000 de angajați în întreaga țară și vom continua să încurajăm o abordare care să deblocheze oportunitățile și să ne consolideze locul ca destinație globală pentru inteligența artificială.”

Citește și