• Beijingul își consolidează poziția de lider mondial în domeniul energiilor regenerabile cu o capacitate solară mai mare decât restul lumii la un loc.
  • China este pregătită să își dubleze capacitatea și să producă 1.200 gigawați de energie prin intermediul energiei eoliene și solare până în 2025.
  • Din primul trimestru al anului, capacitatea solară la scară utilitară a Chinei a ajuns la 228 GW, mai mult decât cea a restului lumii la un loc.

China își consolidează poziția de lider mondial în materie de energie regenerabilă și își depășește potențial propriile obiective energetice ambițioase, potrivit unui raport. China este pregătită să își dubleze capacitatea și să producă 1.200 gigawați de energie prin intermediul energiei eoliene și solare până în 2025, atingându-și obiectivul pentru 2030 cu cinci ani înainte de termen, potrivit raportului realizat de Global Energy Monitor, un ONG cu sediul în San Francisco care urmărește parcurile eoliene și solare la scară utilitară aflate în funcțiune, precum și proiectele viitoare din țară, informează The Guardian.

Acesta precizează că, începând cu primul trimestru al anului, capacitatea solară la scară utilitară a Chinei a ajuns la 228 GW, mai mult decât cea a restului lumii la un loc. Instalațiile sunt concentrate în provinciile din nordul și nord-vestul țării, cum ar fi Shanxi, Xinjiang și Hebei.

În plus, grupul a identificat parcuri solare în construcție care ar putea adăuga încă 379GW de capacitate potențială, triplă față de cea din SUA și aproape dublă față de cea din Europa. China a făcut, de asemenea, pași uriași în ceea ce privește capacitatea eoliană: capacitatea sa combinată onshore și offshore depășește acum 310 GW, dublu față de nivelul din 2017 și aproximativ echivalent cu cel al următoarelor șapte țări din top combinate. Cu noi proiecte în Mongolia interioară, Xinjiang, Gansu și de-a lungul zonelor de coastă, China este pe cale să adauge încă 371 GW înainte de 2025, mărind parcul eolian global cu aproape jumătate.

Recomandări

FERRARI LANSEAZĂ UN NOU BOLID
SCHOLZ RĂMÂNE FĂRĂ NEMȚI
CE SEMNIFICĂ VINEREA MARE
CUM TE FEREȘTI DE FAKE NEWS
DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA

Aceste noi date oferă o granularitate de neegalat cu privire la creșterea uluitoare a capacității solare și eoliene a Chinei”, a declarat Dorothy Mei, manager de proiect la Global Energy Monitor. Pe măsură ce monitorizăm îndeaproape implementarea proiectelor de perspectivă, aceste informații detaliate devin indispensabile pentru a naviga în peisajul energetic al țării.”

Constatările sunt în concordanță cu rapoartele anterioare și cu datele guvernamentale publicate în acest an, care au prezis că China ar putea depăși cu ușurință obiectivul său de a furniza o treime din consumul de energie din surse regenerabile până în 2030.

Citește și