• Compania de social media a lui Donald Trump va fi scoasă la bursă, ceea ce i-ar putea aduce 3 miliarde de dolari.
  • La votul desfăşurat vineri, Digital World Acquisition Corp, o companie de tip fantomă cotată la bursă, a aprobat un acord de fuziune cu afacerea media a lui Trump.
  • Truth Social a fost lansat în februarie 2022, la un an după ce Trump a fost exclus de pe principalele platforme de socializare în urma insurecţiei care a avut loc la Capitoliul SUA.

Compania de social media a lui Donald Trump va fi scoasă la bursă, ceea ce i-ar putea aduce 3 miliarde de dolari.

Trump Media & Technology Group (TMTG), al cărui produs emblematic este platforma de socializare, va începe în curând să se tranzacţioneze pe piaţa bursieră Nasdaq, anunţă Sky News.

La votul desfăşurat vineri, Digital World Acquisition Corp, o companie de tip fantomă cotată la bursă, a aprobat un acord de fuziune cu afacerea media a lui Trump.

Recomandări

BLINKEN, AVERTISMENT CĂTRE CHINA
O NUNTĂ CU PERIPEȚII
AI LIBER LA TREN
400 DE CADAVRE, GĂSITE ÎN GAZA
CE FILM VEZI AZI?
JOE BIDEN, DECLARAȚIE ȘOCANTĂ

Tranzacţia evaluează participaţia sa majoritară în companie la aproximativ 3,6 miliarde de dolari (2,8 miliarde de lire sterline).

Câştigul s-ar putea dovedi vital în condiţiile în care Trump se confruntă cu consecinţele financiare ale unei serii de procese judiciare împotriva sa, inclusiv o hotărâre de 454 de milioane de dolari (356 de milioane de lire sterline) într-un caz civil de fraudă din New York.

Truth Social a fost lansat în februarie 2022, la un an după ce Trump a fost exclus de pe principalele platforme de socializare în urma insurecţiei care a avut loc la Capitoliul SUA. De atunci, el a fost repus în drepturi, dar a rămas cu Truth Social ca megafon pentru mesajele sale.

Între timp, fostul director executiv al Digital World, Patrick Orlando, şi foştii asociaţi de afaceri ai lui Trump, Andy Litinsky şi Wes Moss, au intentat separat procese pentru a bloca fuziunea.

Citește și