• Alef Aeronautics spune că a primit precomenzi de peste 250 de milioane de dolari pentru mașina sa zburătoare electrică.
  • Având în vedere prețul de 300.000 de dolari bucata, sunt cel puțin 834 de mașini precomandate.
  • Alef a primit aprobarea FAA pentru zboruri de testare, deși certificarea pentru a conduce este separată.

Pre-comenzile se înmulțesc pentru vehiculul electric zburător de 300.000 de dolari care tocmai a primit aprobarea FAA pentru zboruri de testare.

Alef Aeronautics, start-up-ul californian care dezvoltă mașina, a declarat luni pentru Insider că, din octombrie, clienții au precomandat Model A în valoare de peste 250 de milioane de dolari.

,,Cele mai multe comenzi sunt de la persoane fizice, dar există și câteva acorduri B2B” , a declarat compania pentru Insider.

Recomandări

MENIU A LA GREC
ȘOȘOACĂ INTRĂ ÎN CURSA PENTRU PMB
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
TURIST ÎN AL NOUĂLEA CER
MUSK FACE CONCEDIERI LA TESLA
O LUNĂ DE SCHENGEN

Aceasta plasează numărul de mașini individuale precomandate la cel puțin 834, deși Alef nu a împărtășit cifrele exacte.

Alef a declarat anterior că 440 de vehicule au fost precomandate în al patrulea trimestru din 2022, inclusiv o comandă plasată de ceea ce a spus că a fost o ,,mare companie de tehnologie aeronautică cu sediul în Hong Kong” .

Modelul A a fost pus în pre-vânzare în octombrie, iar cumpărătorii pot depune un avans de 150 de dolari sau un avans de 1.500 de dolari pentru a se înscrie în ceea ce se numește coada de prioritate. Alef a declarat la momentul respectiv că intenționează să livreze primele sale vehicule în ultimele trei luni ale anului 2025.

Alef a declarat săptămâna trecută că a primit un certificat special de navigabilitate de la Administrația Federală a Aviației pentru această mașină. Certificatul are limite stricte în ceea ce privește locațiile și scopul pentru care mașina are voie să zboare, a declarat Alef pentru Insider.

,,Acest lucru este mai mult în scopuri de cercetare și dezvoltare și de expoziție” , a declarat compania, adăugând că ,,certificarea pentru a conduce este separată” .

Modelul A, care este complet electric, are o autonomie de 320 de kilometri și o autonomie de zbor de 320 de kilometri și se poate integra în infrastructura urbană existentă de conducere și de parcare, spune Alef. Compania susține că vehiculul se încadrează în infrastructura urbană existentă de conducere și de parcare.

,,Proiectat să circule pe stradă, să decoleze pe verticală atunci când este nevoie și să zboare deasupra traficului, construim soluția pentru problemele legate de aglomerația modernă” , spune Alef pe site-ul său.

Citește și

Platforma care rivalizează cu Twitter. Aplicația Threads va fi lansată joi

FOTO-VIDEO. Presupus atac cu o mașină la Tel Aviv. Mai mulți oameni au fost răniți

Un trabuc pe jumătate fumat de Winston Churchill a fost scos la licitație