• CEO-ul Microsoft Gaming concediază 9% din forța de  pentru a reduce suprapunerile.
  • În urma schimbărilor, Mike Ybarra, fostul președinte al Blizzard părăsește Microsoft.
  • Achiziția Activision Blizzard de 69 de miliarde $ e cea mai mare din istoria companiei.

Microsoft reduce departamentul de Gaming și vrea să concedieze 1.900 de angajați. Reprezintă aproximativ 9% din forța totală de muncă în acest domeniu. Decizia vine în urma achiziției Activision Blizzard și a fost confirmată printr-un comunicat obținut de CNBC.

De ce face Microsoft aceste restructurări?

CEO-ului Microsoft Gaming, Phil Spencer va face aproximativ 1.900 de concedieri,  cee ce înseamnă aproximativ 9% din forța totală de muncă în domeniul Gaming. E o decizie dintr-un plan de execuție mai amplu, având ca scop reducerea „zonelor de suprapunere” și apare după 4 luni de la finalizarea achiziției Activision Blizzard.

Mike Ybarra, fostul președinte al Blizzard, a anunțat pe platforma X că va părăsi atât Microsoft, cât și Blizzard, ca urmare a acestor schimbări. Phil Spencer a asigurat că Microsoft va oferi „asistență completă” tuturor angajaților afectați, inclusiv compensații adaptate la locație. Achiziția Activision Blizzard de către Microsoft, evaluată la 69 de miliarde de dolari, a reprezentat cea mai mare achiziție din istoria companiei, dublând valoarea achiziției LinkedIn din 2016. Contextul economic actual impune presiuni asupra companiilor tehnologice, generând așteptări crescute privind eficiența și claritatea în ceea ce privește creșterea sau profitabilitatea.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI
CEI MAI BOGAȚI OAMENI DIN SUA

Și alte companii precum Riot Games, eBay și SAP au anunțat concedieri. Cu toate că eBay și SAP au înregistrat creșteri mari ale prețurilor acțiunilor lor în urma anunțurilor de disponibilizări. Reacția pieței la Microsoft nu este cunoscută în acest moment și nu a oferit încă niciun comentariu oficial în legătură cu aceste schimbări.

Citește și