• Moda selfie este mai periculoasă decât atacurile rechinilor
  • Journal of Travel Medicine adună nu mai puțin de 379 de cazuri de selfie fatal
  • Din Japonia până în Statele Unite au apărut restricții pentru selfie

Ce poate să fie mai periculos decât un rechin? Un selfie. Cel puțin asta arată un studiu publicat de Journal of Travel Medicine.

Care e pericolul în caz de selfie?

Cifrele arată că în ultimii 13 ani nu mai puțin de 379 de decese sunt legate de momente în care cineva încerca să își facă un selfie. Nu mai puțin de 140 de turiști au încheiat tragic încercarea de a face fotografia perfecte. În același interval de timp, au fost înregistrate numai 90 de atacuri de rechin fatale. Cel mai recent exemplu care putea să se încheie tragic a avut loc la Veneția, când un grup de turiști a refuzat să se așeze în gondolă încercând să își facă poze, lucru care a dus la răsturnarea ambarcațiunii. Din fericire nimeni nu a fost rănit.

Ce ar trebui să știi în condițiile acestea?

Orașul lagunei a impus din nou restricții astfel că grupurile de turiști nu mai pot depăși 25 de persoane, de la 1 iunie. Cazuri șocante sunt înregistrate în Prabalgad Fort în India, unde o femeie în vârstă de 24 de ani care încerca să surprindă o imagine spectaculoasă a căzut de la 60 de metri înălțime. Un moment la fel de șocant a rămas de la ediția 2023 a Turului Franței, când un spectator, încercând să facă un selfie, a agățat un biciclist american ducând la un accident care a implicat 20 de concurenți. Un alt pericol îl reprezintă fotografiile cu animale sălbatice, așa că apar și primele restricții legale. În statul New York este deja interzis să fotografiezi feline sălbatice dacă nu există o barieră între tine și animal.

Recomandări

MENIU A LA GREC
ȘOȘOACĂ INTRĂ ÎN CURSA PENTRU PMB
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
TURIST ÎN AL NOUĂLEA CER
MUSK FACE CONCEDIERI LA TESLA
O LUNĂ DE SCHENGEN

Citește și