• Selfie Museum Day este sărbătorită în a 3-a zi de miercuri din ianuarie.
  • Ziua „selfie la muzeu” a fost inițiată de Mar Dixon în 2015
  • Muzeul MINA, dedicat artei imersive, este un loc instagramabil din capitală
  • La Londra până pe 18 februarie te poți arunca într-o grămadă de baloane la „Emotion Air London”â
  • Muzeul Baloanelor din Londra are instalații masive gonflabile în formă de iepure și minge
  • Un bilet de adult pentru „Emotion Air London” costă 32 £, pentru un copil plătești 15 £.

A 3 a miercuri din luna ianuarie este dedicată pozelor la muzeu. Singur sau alături de cei dragi poți porni într-o călătorie culturală și să faci și un selfie la ce ți se pare interesant. Acestea sunt regulile sărbătorii!

Cum a apărut acestă zi?

Fenomenul cultural a apărut în America în 2015 la inițiativa lui Mar Dixon. Ea a venit cu această idee după ce a vizitat mai multe muzee împreună cu fiica ei. Și a lansat campania pe Twitter și Intragram – la care muzee din întreaga lume participă. Este o modalitate pentru a vedea amintirile oamenilor în aceste locuri frumoase pline de istorie sau experiențe unice, spune Dixon.

Care sunt cele mai instagramabile muzee din Lume și din România?

Încep cu țara noastră. În capitală, muzeul deschis anul trecut MINA, dedicat artei imersive, este o călătorie distractivă pentru toate categoriile de vârstă. Are un spațiul imersiv cu proiecții 360, o secțiunea MINA Kids – dedicată instalațiilor educative și interactive. Printre spectacolele imersive dedicate artiștilot se numără- Gustav Klimt. Și trbuie să menționez și Lumea Subacvatică. O călătorie imersivă a apei un spectacol colorat care o să-ți asigure un fundal foarte drăguț pentru poze.

Recomandări

CUM STĂM LA SPERANȚA LA VIAȚĂ
CÂND ÎNCEP COPIII SĂ FOLOSEASCĂ A.I.
COPIII ROMÂNI, AFECTAȚI DE BOLI PSIHICE
O NOUĂ MISIUNE NASA
FRANȚA ÎȘI RECUPEREAZĂ RECORDUL MONDIAL
CE PROGRAM ARE MUSK

Ne mutăm acum în afară. În Londra s-a deschis Muzeul Baloanelor. Emotion Air London se numeste și rămâne deschis până pe 18 februarie- apoi se mută în altă destinație.

Curatorul principal, Antonella Di Lullo, este pasionată de ceea ce poate realiza arta gonflabilă. „Ideea este că balonul îi aduce pe toți înapoi în copilărie”, a spus ea. Vei găsi aici instalații realizate de 20 de artiști, inclusiv iepuri gonflabili supradimensionați, bule și mingi de plajă masive.

Citește și