• IBM, Microsoft sau Tesla pun întrebări ciudate în timpul interviurilor de angajare.
  • Elon Musk pune întrebări despre logistică atunci când vrei să te angajezi la Tesla.
  • O firmă de consultanță din Franța a întrebat un angajat cât timp ar lua ca toate geamurile din țară să fie spălate.

Marile grupuri ca IBM, Microsoft sau Tesla pun întrebări bizare: „Cum cântărești un elefant fară să folosești un cantar?”; „De cate ori acul minutelor intersectează acul orelor în 24h?”; „Daca ai putea fi alt cineva, cine ai fi?”; „Câte mingi de golf pot încăpea într-un autobuz școlar?”.

Sunt multe talente care aspiră să intre la Google, Microsoft sau Apple. La recrutare, aceste companii nu duc lipsă de inventivitate, cu întrebări voit neașteptate. Astfel, pentru a-i identifica pe candidații excepționali, directorii nu ezită să recurgă la întrebări dezarmante, la care pretendenții nu se așteptau și, prin urmare, nu s-au putut pregăti. E drept că acesta ar fi cel mai bun mod de a identifica potențialul adevărat. Cum arata aceste „întrebări neaștepate”?

Iată o întrebare auzită la IMB : „Cum vei cântări un elefant fără să foloseșți un cântar?”. Nu intra în panică, trage aer în piept și introdu raționamentul cu câteva cuvinte care să-ți mai lase puțin timp de gândire. Un posibil răspuns ar fi ” scufundarea acestuia într-o piscină și calcularea noului volum de apă , care ar trebui să corespundă aproximativ cu greutatea sa”.„De câte ori acul minutelor traversează acul orelor într-o zi de 24 de ore?” este o întrebare auzita la Microsoft. Răspunsul corect este : de 22 de ori, pentru că cele două ace se încrucișează în fiecare oră, mai puțin între 11 și 12, precum și între 23 și 24.

Recomandări

CUM STĂM LA SPERANȚA LA VIAȚĂ
CÂND ÎNCEP COPIII SĂ FOLOSEASCĂ A.I.
NEHAMMER IMPUNE CONTROALE STRICTE
COPIII ROMÂNI, AFECTAȚI DE BOLI PSIHICE
O NOUĂ MISIUNE NASA
FRANȚA ÎȘI RECUPEREAZĂ RECORDUL MONDIAL

Legenda spune că lui Elon Musk îi place să surprindă candidații cu întrebări capcană. Iată una dintre ele : „Ești pe suprafața Pământului. Mergi o milă spre sud, o milă spre vest, o milă spre nord și acolo te găseșți înapoi de unde ai plecat. Unde ești pe Pământ?” – auzită la Tesla. Răspunsul : te afli la pol ! -E un obicei doar la firmele americane ? Nu, nici vorba ! Iată o întrebare auzita într-o firma de consultanță din Franța :„Cât timp ar dura să speli toate geamurile din Paris?” Aici, desigur , trebuie să fii foarte inventiv.

La Salesforce cineva a fost întrebat : „Dacă ai putea fi altcineva, cine ai fi?” Răspunsul este, evident, personal, dar gândește-te atât la personalitățile publice, cât și la cei din jurul tău. Și mai presus de toate, întărește-ți argumentul, puține nume sunt inacceptabile dacă sunt bine justificate. Și că să revin la americani, iată o întrebare auzita la Google : Câte mingi de golf pot încăpea într-un autobuz școlar? Aici, fară îndoială, trebuie să folosești calculatorul de buzunar…Dar, daca nu îl ai, expune raționamentul, este cel mai important. Lista nu este exhaustivă, dar ea vă arată agilitatea intelectuală pe care o caută aceste companii, așa că înmulțiți exercițiile înainte de ziua cea mare!

Citește și