• Elon Musk vede viitorul transportului cu rute precum New York – Shanghai în 39 de minute.
  • CEO-ul SpaceX  vrea să revoluționeze călătoriile interurbane cu racheta Starship.
  • Musk vrea să elimine barierele geografice cu tehnologia rachetelor spațiale.

Elon Musk visează să revoluționeze călătoriile între orașe și continente, cu racheta Starship. Vrea să reducă semnificativ timpul de călătorie. De exemplu, din Los Angeles la Toronto să ajungem în doar 24 de minute.

Ce vrea să facă mai exact Elon Musk?

Musk vrea să redeseneze harta mobilității umane. CEO-ul SpaceX, continuă să promoveze ideea că viitorul transportului internațional ar putea include călătorii rapide între orașe prin intermediul celei mai puternice rachete din lume, Starship. Propune rute precum din New York la Shanghai în 39 de minute sau din Los Angeles la Toronto în 24 de minute, schimbând fundamental conceptul actual de distanță între orașe majore. Prezentându-se în cadrul unei sesiuni speciale la facilitățile SpaceX din Texas, Musk a explicat că tehnologia actuală a rachetelor ar putea oferi o alternativă rapidă și eficientă la călătoriile aeriene.

Racheta cu Super Heavy ca primă etapă și Starship ca a doua etapă, ar putea oferi un altfel de sistem de transport, eliminând barierele geografice cu viteze comparabile cu cele ale rachetelor balistice intercontinentale. Cu toate astea, a menționat că un astfel de serviciu ar necesita eliminarea armelor nucleare și adăugarea unei etape de aterizare pentru a fi posibil. Pe lângă viziunea sa pentru transportul global, Musk a dezvăluit și că hardware-ul pentru al treilea test de zbor al Starship ar putea fi gata în următoarele 3-4 săptămâni. Aceste progrese rapide susțin ideea că viitorul călătoriilor ar putea include curse rapide pe distanțe lungi, deschizând ușa pentru o eră nouă a transportului internațional.

Recomandări

A.I. NEWS
ULTIMATUM PENTRU HAMAS
CÂT INVESTESC PARTIDELE ÎN PROPAGANDĂ
UNDE MERGE REGELE CHARLES
MACRON A IEȘIT LA ATAC
FERRARI LANSEAZĂ UN NOU BOLID

Citește și