• Un grup de producători auto s-au unit într-o nouă companie de încărcătoare electrice.
  • General Motors, Stellantis, Hyundai, Honda, BMW și Mercedes sunt companiile care s-au unit.
  • Coaliția de producători auto vrea să livreze 30.000 de încărcătoare pentru EV în SUA.

Unde-s mulți, puterea crește și pe Tesla o opresc. Unii dintre cei mai mari producători auto din Statele Unite au format o nouă companie pentru a opri dominația Tesla în ceea ce privește încărcătoarele pentru mașinile electrice.

Ce își propune această alianță și cine face parte din ea?

Vorbim de nume grele: General Motors, Stellantis, Hyundai care include și Kia, Honda, BMW și Mercedes-Benz sunt producătorii care formează această nouă companie. Ele sunt responsabile pentru jumătate din mașinile vândute anual în Statele Unite, însă sunt în urma Tesla când vine vorba despre mașinile electrice. Împreună vor să creeze o infrastructură de stații de încărcare, să devină un lider din acest punct de vedere. Obiectivul este de 30.000 de stații de încărcare rapidă.

În primă fază, acestea ar fi de-a lungul autostrăzilor mari și în orașele cele mai importante. Din păcate, nu a fost dezvăluit și cât vor investi aceste companii în acest plan, nici individual, nici cumulat. De asemenea, nu a fost anunțat numele companiei pe care o vor forma. Tesla a avut o cotă de piață în SUA de 60% pentru vehiculele electrice și are în prezent 18.000 de stații de încărcare în SUA. Așa că ceilalți producători au mult de recuperat.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
TAYLOR ȘI TRAVIS, SURPRINȘI ÎN LAS VEGAS STRIP
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
CUM S-AU CUNOSCUT WILLIAM ȘI KATE?
RAY CHAN A MURIT LA 56 DE ANI

Citește și