• Un om din Cambodgia transformă sticle de plastic în mături.
  • În ultimele 11 luni a transformat 40 de tone de plastic în mături.
  • O mătură cu cap de plastic costă 12 lei, respectiv 17 lei.

Ei sunt exemplul perfect pentru „cum să creezi un business din orice”. Un antreprenor din capitala Cambodgiei care este preocupat de poluarea din zonă transformă deșeuri din plastic în mături cu cap de plastic și le vinde. În ultimele 11 luni a transformat 40 de tone de sticle de plastic în mături care sunt mai rezistente decât măturile obișnuite. Acestea costă 12 lei, respectiv 17 lei.

Capitala Cambodgiei produce aproape 40.000 de tone de deșeuri în fiecare zi, potrivit departamentului de mediu. O cincime din această cantitate este plastic care ajunge în gropile de gunoi și în râuri.

Un artist din Anglia a avut o idee și mai neobișnuită: a transformat 100.000 de sticle de plastic într-o insulă plutitoare mobilă. Da, ați auzit bine. Omului i-a venit ideea după ce și-a dat seama că sticlele sunt un material bun pentru construcții, pentru că plasticul rezistă până la 450 de ani.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
TAYLOR ȘI TRAVIS, SURPRINȘI ÎN LAS VEGAS STRIP
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
CUM S-AU CUNOSCUT WILLIAM ȘI KATE?
RAY CHAN A MURIT LA 56 DE ANI

Pe insulă există pământ pe care pot fi plantate fructe și legume. Are chiar și o casă cu aer condiționat, frigider și alte aparate casnice care sunt alimentate prin panouri solare. Gunoaiele, fie că sunt cutii de plastic, sticle din sticlă sau conserve, nu sunt aruncate la gunoi, pentru că insula e un gunoi în sine. „Ar trebui să încetăm să poluăm planeta până nu e prea târziu”, este mesajul artistului către lume.

Citește și