• Averea celor mai bogați cinci oameni din lume a crescut cu 114%.
  • Elon Musk, Bernard Arnault și Jeff Bezos printre cei mai bogați.
  • Investițiile în tehnologie au marcat diferența față de restul bogaților.

Primii 5 bogați ai lumii și-au dublat averile în ultimii 4 ani. Beneficiile lor au ajuns la 869 de miliarde de dolari, datorită tehnologiei, farmaceuticelor și consumului de produse de lux, printre altele. Valoarea la bursă a primilor bogați a urcat cu 3,3 mii de miliarde de dolari.

Recomandări

ALICIA KEYS E NOMINALIZATĂ LA TONY AWARDS
CINE-I „DI VINĂ”?
O GENERAȚIE DE SINGURATICI
MENIU A LA GREC
UE DĂ 9 MIL € PT. CHIRURGIA CU HOLOGRAME
AVEREA LUI MUSK CREȘTE

Cine sunt cei cinci cei mai bogați oameni și cât de mult a crescut averea lor?

Elon Musk conduce lista cu o avere de 245,5 miliarde de dolari, urmat de Bernard Arnault cu 191,3 miliarde de dolari, Jeff Bezos cu 167,4 miliarde de dolari, Larry Ellison cu 145,5 miliarde de dolari și Warren Buffett cu 119,2 miliarde de dolari. În general, miliardarii și-au văzut bogăția crescând cu 3,3 trilioane de dolari, sau 34%, din 2020, potrivit Oxfam.Miliardarii americani, mulți dintre care își obțin averea din capitalul propriu din companiile pe care le conduc, sunt cu 1,6 trilioane de dolari mai bogați față de perioada pandemiei.

Și cum au reușit să câștige atât de mult în ultimii ani?

Le merge mai bine ca niciodată pentru că, în primul rând, investesc inteligent. Pandemia le-a adus beneficii uriașe în urma investițiilor în tehnologie, în companii farmaceutice, dar și în industria petrolieră sau în consumul de lux.Să nu uitam insa ca aceasta creștere a averilor bogatilor este legată de performanța puternică a piețelor de capital și a investițiilor lor în companii care au avut creșteri substanțiale în valoare. Aceasta include creșterea valorii acțiunilor și a altor investiții de capital. Concret, le-a mers bine pentru că economia a avut performanțe bune și pentru alții.

Citește și