• Angajații OpenAI sunt furioși de maniera în care Sam Altman a fost înlăturat.
  • Explicația comitetului executiv: Altman nu a fost sincer în relația cu ei.
  • 505 angajați OpenAI cer conducerii să-și dea demisia iar Altman să revină.
  • Deși a anunțat că Altman vine la Microsoft, Satya Nadella îl vrea la OpenAI.

Ușa lui Sam Altman rămâne Open la compania pe care a fondat-o. Deși părea că negocierile pentru revenirea la OpenAI au picat, iar șeful Microsoft anunța că îl aduce lângă el, situația nu este atât de simplă.

Anunțul de pe X al lui Satya Nadella de ieri părea să fi dus la un final, însă lucrurile s-au schimbat. În interviul acordat aseară de către șeful Microsoft pentru Bloomberg, el a vorbit despre posibilitatea ca Altman să revină la OpenAI. El spune: Altman și Brockman au o casă, la Microsoft, dacă nu se vor întoarce la OpenAI. De asemenea, spune că Microsoft va continua parteneriatul cu OpenAI, iar Altman va fi implicat în acest parteneriat indiferent în care companie se va afla. Întrebarea este: ce s-a schimbat? Pentru că părea totul rezolvat, însă apoi a apărut vestea că angajații OpenAI sunt furioși și cer demisia conducerii și revenirea lui Altman.

Motivele pentru care angajații sunt atât de supărați

Totul a plecat de la evenimentele din weekend. Vineri, Altman era dat afară de comitetul executiv. Motivele transmise către angajați: Altman nu a dat dovadă de candoare în relația cu conducerea. Mai exact, Altman ar fi dat același proiect la două persoane diferite și ar fi oferit despre un membru din staff recenzii diferite date conducerii. Motive considerate insuficiente pentru a justifica decizia demiterii lui Altman de către o bună parte din angajați care au decis să boicoteze momentul anunțării lui Emmett Shear ca înlocuitor al lui Altman.

Recomandări

JOE BIDEN, DECLARAȚIE ȘOCANTĂ
MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
ÎȚI INTRĂ LA SUFLET
APPLE, ÎN DISCUȚII CU OPENAI
AU GĂSIT CHEIA SUCCESULUI

Adevăratul motiv pentru demiterea lui Altman nu îl vom ști cu exactitate, fiind clar diferențe de opinie între el și un alt cofondator al companiei, Ilya Sutskever, cel care a pus la cale demiterea. Rămâne de văzut cum va evolua situația pentru că în acest moment pare că Sutskever nu are suficient sprijin pentru a-l ține departe pe Altman nici în propria companie, nici din partea principalului investitor, Microsoft.

Citește și