• Grup de hackeri israelieni: Am spart site-ul internațional al Hamas.
  • Hackerii au schimbat titlul site-ului, astfel încât acesta să descrie partea israeliană.
  • Ar fi vorba de persoane cibernetice israeliene care acționează din proprie inițiativă.

Grupul de hackeri israelian We Red Evils a anunțat că a spart site-ul internațional Hamas, Hamas.com. Ca dovadă, hackerii au schimbat titlul site-ului, astfel încât acesta să descrie partea israeliană în loc de cuvintele Hamas afișate acolo.

Nu este clar dacă operațiunea implică hacking în infrastructura site-ului sau dacă este doar o schimbare a aspectului acestuia. Potrivit estimărilor, este vorba de persoane cibernetice israeliene care acționează din proprie inițiativă, care au decis să desfășoare operațiuni cibernetice împotriva țintelor digitale identificate cu activitatea Hamas sau palestiniană pe internet.

Acesta ar fi un război informațional. În ciuda faptului că pe teren, armata israeliană se comportă bine și avansează în fiecare zi, la nivel informațional, Hamas are sprijin mare, ceea ce ar putea duce la aflarea mai multor informații despre atrocitățile comise. Acum, lumea este divizată. Iranul sprijină Hamas, dar și Rusia sau China văd o oportunitate să sprijine Hamas, atât pentru a-și consolida interesele în Orientul Mijlociu, dar și pentru a slăbi în interior Statele Unite și țările europene, care duc o propagandă agresivă pentru cauza Hamas pe rețelele sociale.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI
CEI MAI BOGAȚI OAMENI DIN SUA

Citește și