• Avansul în A.I. și software declanșează o competiție acerbă între furnizori și departamente IT.
  • Durabilitatea devine anul acesta o temă centrală, cu accent pe soluții eco-friendly.
  • Media înregistrează anul acesta creșteri în monetizare, în special în sportul feminin.

Domeniul tehnologie, media și telecomunicații face câteva predicții pentru 2024 și la ce ne putem aștepta de la boom-ul generativ A.I. Avansul rapid al Inteligenței Artificiale generative, accentul pe durabilitate și evoluția strategiilor de monetizare în domeniul media, promit un an plin de schimbări și oportunități.

Anul acesta, Deloitte se pregătește pentru o serie de schimbări. Avansul A.I. generative și a software-ului enterprise deschide drumul unei competiții intense între furnizorii de servicii și departamentele IT. În paralel, piețele cipurilor se dezvoltă foarte rapid. Specialiștii spun că vor deveni o parte foarte importantă a industriei semiconductorilor până în 2027.

O altă temă importantă este durabilitatea, cu provocări legate de materiale și lanțul de aprovizionare care aduc întrebări asupra viitorului tehnologiei. Soluții precum reciclarea deșeurilor electronice și abordarea sustenabilă în producție, își fac loc în această ecuație. În domeniul media și a divertismentului, se remarcă creșterea monetizării, în special în sportul de elită pentru femei. Serviciile de streaming urmăresc să câștige mai mult prin tarife mai mari și noi modele de prețuri.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
TRUMP RISCĂ NOI SANCȚIUNI
SADIQ KHAN CANDIDEAZĂ LA MANDATUL 3
TEMPERATURI RECORD ÎN INDIA
MENIU A LA GREC
O LUNĂ DE SCHENGEN

La intersecția jocurilor și a studiourilor media, se conturează universuri cinematice și interactive pentru a răspunde la schimbările demografice și la dorința publicului pentru experiențe mai captivante. În telecomunicații și tehnologie, autentificarea smartphone și integrarea rețelelor mobile terestre și prin satelit sunt direcții cheie, iar soluțiile cloud local câștigă teren. După un an dificil în 2023, se așteaptă o revenire a finanțării datoriei de risc pentru companiile de tehnologie. În ansamblu, 2024 se anunță a fi un an plin de inovații și ajustări semnificative în peisajul Deloitte.

Citește și