• La sfârșitul acestui an, șeful Boeing, Dave Calhoun, va părăsi compania în contextul unei crize tot mai grave legate de performanța sa în domeniul siguranței.
  • Boeing se confruntă acum cu o anchetă penală și cu acțiuni în justiție din partea pasagerilor implicați în incident.
  • Într-un efort de a reconstrui încrederea și de a consolida cultura de siguranță a Boeing, Calhoun a preluat conducerea în 2020.

La sfârșitul acestui an, șeful Boeing, Dave Calhoun, va părăsi compania în contextul unei crize tot mai grave legate de performanța sa în domeniul siguranței. Boeing a anunțat că șeful diviziei sale de linii aeriene comerciale se va retrage imediat, iar președintele său nu va candida pentru realegere. Boeing se confruntă cu presiuni din ce în ce mai mari după ce o ușă neutilizată a explodat dintr-un Boeing 737 Max în ianuarie, imediat după decolare, scrie BBC.

Deși nu s-au înregistrat răniți, standardele de siguranță și control al calității ale companiei au fost supuse unei noi examinări. Dave Calhoun a preluat funcția de CEO la începutul anului 2020, după demiterea lui Dennis Muilenburg în urma unui scandal major. Într-un efort de a reconstrui încrederea și de a consolida cultura de siguranță a Boeing, Calhoun a preluat conducerea.

Cu toate acestea, în ianuarie a acestui an, o ușă de ieșire de urgență a explodat de pe un Boeing 737 Max al Alaska Airlines, imediat după decolare, din cauza unor șuruburi lipsă. Boeing se confruntă acum cu o anchetă penală și cu acțiuni în justiție din partea pasagerilor implicați în incident. Compania se află într-o perioadă critică, concentrându-se pe îmbunătățirea standardelor de siguranță și pe restabilirea încrederii în produsele sale.

Recomandări

CE SĂRBĂTORESC ROMÂNII AZI
ASTRAZENECA RETRAGE VAXZEVRIA
HAOS ÎN ADMINISTRAȚIA PUBLICĂ DIN ROMÂNIA
CUM AR FI EUROPA FĂRĂ ZIUA EUROPEI
AVERTISMENTUL UNUI CERCETĂTOR DESPRE A.I.
MESAJUL LUI IOHANNIS DE ZIUA EUROPEI

Citește și