• Acțiunile companiei au scăzut cu aproximativ 5% la tranzacționarea după orele de program din New York.
  • Majoritatea pierderilor de abonați au venit de la serviciul său Hotstar din Asia.
  • Disney+ a pierdut, de asemenea, aproximativ 300.000 de clienți în SUA și Canada, după ce a crescut prețurile abonamentului.

Disney anunță că serviciul său de streaming a pierdut 4 milioane de abonați în primele trei luni ale anului, pe fondul unei eforturi mai ample de reducere a costurilor, scrie BBC. În același timp, platforma Disney+ și-a redus pierderile cu 400 de milioane de dolari.

Acțiunile companiei au scăzut cu aproximativ 5% la tranzacționarea după orele de program din New York. Majoritatea pierderilor de abonați au venit de la serviciul său Hotstar din Asia, care a pierdut drepturile de streaming la meciurile de cricket din India anul trecut.

Disney+ a pierdut, de asemenea, aproximativ 300.000 de clienți în SUA și Canada, după ce a crescut prețurile abonamentului. Acesta vine în momentul în care afacerea de streaming a Disney și-a redus pierderile operaționale la 659 de milioane de dolari în primele trei luni ale acestui an. Aceasta a fost în scădere de la 1,1 miliarde de dolari în trimestrul precedent.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI
CEI MAI BOGAȚI OAMENI DIN SUA

Directorul executiv al Disney, Bob Iger, a spus că performanța financiară îmbunătățită reflectă „schimbările strategice pe care le-am făcut în cadrul companiei pentru a realinia Disney pentru o creștere susținută și succes”.

El a spus anterior că Disney+ a ajuns la un „punct de cotitură” și va deveni profitabilă până anul viitor. La începutul acestui an, gigantul de divertisment a raportat prima scădere a numărului de abonați și a anunțat planuri de a reduce 7.000 de locuri de muncă.

Cel mai recent anunț vine după ce mii de scenariști de televiziune și filme de la Hollywood au avut prima grevă în ultimii 15 ani săptămâna trecută. Ei cer pentru salarizare și condiții de muncă mai bune, deoarece tranziția la streaming a schimbat industria tradițională de televiziune și film.

Miercuri, directorul financiar al Disney, Christine McCarthy, a refuzat să calculeze cât ar putea costa compania cea mai recentă grevă. Retragerea a oprit deja mai multe proiecte Disney, inclusiv cele care urmează să se desfășoare pe Disney+. Acum, are un total de peste 231 de milioane de abonamente pe cele trei platforme de streaming, care includ, de asemenea, ESPN+ axat pe sport și site-ul mai larg de divertisment Hulu.

Citește și: