• Anca Nedea, director executiv al Organizației Patronale Mamaia Constanța spune că inițiativele care au adus o schimbare în turism au pornit de la mediul privat
  • Aceasta spune că datorită facilităților fiscale, hotelierii au putut reinvesti în afacerile lor

Legile s-au schimbat în ultimii ani și datorită implicării mediului de afaceri. În turism au fost reglementate foarte multe lucruri și asta datorită antreprenorilor care s-au implicat. Anca Nedea este antreprenor în turism şi directorul executiv al Organizaţiei Patronale Mamaia Constanţa știe ce se poate face.

Anca Nedea, Organizația Patronală Mamaia Constanța: „Parlamentarii trebuie deranjați! Îi deranjăm într-o formulă democratică, dezvoltată, adică ca un agent economic, parte a unei organizații patronale și spunem ce ne doare din punct de vedere fiscal, legislativ, ce ar trebui să se legifereze în țara asta ca să se dezvolte domeniul în care activăm, în cazul nostru turismul.”

Succesul obținut în schimbare legislației, Anca Nedea îl pune pe seama echipei din care face parte.

Recomandări

PUTIN DISCUTĂ CU FICO
BIBI AMENINȚĂ REBELII HOUTHI
CIOLACU: AVEM COALIȚIE
FONTANA DI TREVI SE REDESCHIDE
ZELE CREDE-N ADERARE
NEGOCIERI FĂRĂ SFÂRȘIT

Anca Nedea: „Este meritul colegilor, suntem un grup care ne ocupăm de aspectele fiscale și cele legislative, suntem parte a federației patronatelor din turismul românesc, deci la nivel național și prin intermediul federației, prin adresele depuse, prin întâlnirile noastre cu parlamentarii de resort, în ultimii 5 ani de zile am obținut proiecte de lege extraodinare pentru industria asta.

Nedea spune că astfel au fost atinse mai multe obiective ale celor care activează în turism, cum ar fi TVA de 5%, impozitul specific, măsuri care au sprijinit dezvoltarea. Despre redeschiderea vechilor unități de cazare, aceasta spune că a fost tot meritul inițiativelor private.

Anca Nedea: „Au început proprietari să le dezvolte, să le renoveze. Nu se putea înainte din păcate, pentru că nu prea rămânea nimic la profit. Acum cu banii obținuți din aceste facilități fiscale se reinvestește, se redezvoltă pentru că din păcate destinațiile turistice din România încă suferă major din cauza infrastructurii”. Aceasta pune vina pe seama autorităților locale, care nu gestionează eficient patrimoniul construit.

Voucherele de vacanță au fost o altă victorie a turismului românesc, pe lângă cele enumerate, toate fiind inițiate de domeniul privat.