Economia mondială ar putea intra în recesiune „în 2023 sau 2024”

Sondaj Reuters: Economia zonei euro este probabil deja într-o nouă recesiune Sursa: Profimedia
  • Producţia economică mondială va depăşi anul viitor pentru prima dată 100.000 de miliarde de dolari.
  • China va avea nevoie de ceva mai mult timp decât se credea pentru a depăşi Statele Unite ca economie numărul 1.
  • India pare că va depăşi Franţa anul viitor şi apoi Marea Britanie în 2023 pentru a deveni a şasea economie din lume.

Economia mondială ar putea întra în recesiune „în 2023 sau 2024”, asta susține vicepreședintele CEBR (The Centre for Economics and Business Research), Douglas McWilliams.

Producţia economică mondială va depăşi anul viitor pentru prima dată 100.000 de miliarde de dolari, iar China va avea nevoie de ceva mai mult timp decât se credea pentru a depăşi Statele Unite ca economie numărul 1, potrivit unui raport publicat duminică.

Potrivit companiei britanice de consultanţă CEBR, China va deveni prima economie mondială în 2030, cu doi ani mai târziu decât se preconiza în raportul World Economic League Table de anul trecut, relatează Reuters.

India pare că va depăşi Franţa anul viitor şi apoi Regatul Unit în 2023 pentru a deveni a şasea economie din lume, a precizat CEBR.

„Problema importantă pentru anii 2020 este modul în care economiile mondiale fac faţă inflaţiei, care a ajuns acum la 6,8% în SUA, a declarat vicepreşedintele Cebr, Douglas McWilliams.

„Sperăm că o ajustare va aduce sub control elementele netransitorii. Dacă nu, atunci lumea va trebui să se pregătească pentru o recesiune în 2023 sau 2024”, a adăugat acesta.

Raportul a arătat că Germania este pe cale să depăşească Japonia în ceea ce priveşte producţia economică în 2033. Rusia ar putea deveni o economie de Top 10 până în 2036, iar Indonezia pare să fie pe drumul cel bun pentru locul nouă în 2034.