• Miliardarul a declarat că un sistem de plată este singura modalitate de a contracara roboții.
  • De când a preluat Twitter anul trecut, el a încercat să stimuleze utilizatorii să plătească pentru un serviciu îmbunătățit, care se numește acum X Premium.
  • Cu toate acestea, un risc este că, punând X în spatele unui paywall, ar putea pierde o mare parte din utilizatorii săi.

Elon Musk a sugerat că toți utilizatorii X, fostul Twitter, ar putea fi nevoiți să plătească pentru a avea acces la platformă. Într-o conversație cu premierul israelian Benjamin Netanyahu, miliardarul a declarat că un sistem de plată este singura modalitate de a contracara roboții.

Ne îndreptăm spre a avea o mică plată lunară pentru utilizarea sistemului”, a declarat directorul Tesla și SpaceX. Nu este clar dacă acesta a fost doar un comentariu neoficial sau un semnal al unor planuri mai ferme care nu au fost încă anunțate, informează BBC.

Musk a declarat de mult timp că soluția sa pentru a scăpa de roboți și conturi false pe platforma de socializare este taxarea pentru verificare. De când a preluat Twitter anul trecut, el a încercat să stimuleze utilizatorii să plătească pentru un serviciu îmbunătățit, care se numește acum X Premium.

Recomandări

ALTMAN PORNEȘTE RĂZBOIUL CU GOOGLE
100 LIDERI MONDIALI DAU STARTUL JO
CE ÎNSEAMNĂ TULBURAREA ARFID?
CE ESTE TULBURAREA ARFID?
CE DESTINAȚII VIZITEZI VARA ASTA?
UNDE CONDUCI ÎN WEEKEND?

Acest lucru a fost realizat prin oferirea de caracteristici suplimentare abonaților plătiți, cum ar fi postări mai lungi și vizibilitate sporită pe platformă. Cu toate acestea, în prezent, utilizatorii pot utiliza X în continuare gratuit.

Deși există un interes financiar clar pentru companie de a taxa utilizatorii, domnul Musk a insistat că determinarea oamenilor să plătească pentru serviciu are ca scop combaterea roboților. Un bot costă o fracțiune de penny” pentru a fi creat, a spus el. Dar dacă cineva trebuie să plătească chiar și câțiva dolari sau ceva de genul acesta, o sumă minoră, costul efectiv pentru bots este foarte mare”.

X Premium costă în prezent 8 dolari pe lună în SUA. Prețul diferă în funcție de țara în care se află abonatul. Cea mai bogată persoană din lume a declarat că în prezent analizează opțiuni mai ieftine pentru utilizatori.

De fapt, vom veni cu un nivel de preț mai mic. Așa că ne dorim să fie doar o sumă mică de bani”, a spus el. Aceasta este o discuție mai lungă, dar, în opinia mea, aceasta este de fapt singura apărare împotriva armatelor vaste de roboți”, a adăugat Musk.

Cu toate acestea, un risc este că, punând X în spatele unui paywall, ar putea pierde o mare parte din utilizatorii săi. La rândul său, acest lucru ar putea duce la scăderea veniturilor din publicitate, care reprezintă în prezent marea majoritate a veniturilor companiei.

Citește și: