• Twitter avea „o mulțime de oameni care făceau lucruri care nu păreau să aibă prea multă valoare”, a declarat Elon Musk.
  • Unii investitori susțin că firmele din domeniul tehnologiei au făcut angajări excesive.
  • Musk a spus că Twitter începe să facă din nou angajări după ce și-a redus numărul de angajați la aproximativ 1.500.

Înainte de a executa concedieri în masă la Twitter, erau „o mulțime de oameni care făceau lucruri care nu păreau să aibă prea multă valoare”, a afirmat Elon Musk. „Cred că acest lucru este adevărat probabil la majoritatea companiilor din Silicon Valley, poate nu în măsura în care a fost la Twitter”, a continuat Musk, vorbind virtual la Summitul Consiliului Directorilor Executivi al The Wall Street Journal, care a avut loc marți la Londra, scrie INSIDER.

„Twitter se afla într-o situație în care aveai o întâlnire cu zece persoane și o persoană cu un accelerator și nouă cu un set de frâne, așa că nu mergeai prea departe”, a explicat el. Alte companii Big Tech pot face noi reduceri de personal fără a afecta productivitatea, a adăugat Musk.

Recent, discursul a făcut ravagii în legătură cu aparenta tendință de „muncă falsă”, unii directori și investitori susținând că firmele de tehnologie au făcut angajări excesive și au dat oamenilor locuri de muncă inutile ca o „măsură de vanitate”. Susținătorii teoriei spun că acesta este motivul pentru care giganții din domeniul tehnologiei taie acum atât de multe locuri de muncă.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Musk vorbește despre numărul angajaților

Musk le-a spus participanților la conferință că Twitter are acum aproximativ 1.500 de angajați, pe care i-a descris ca fiind „probabil un număr rezonabil”. Cu toate acestea, două persoane familiarizate cu compania au declarat anterior că numărul angajaților cu normă întreagă era de fapt mai aproape de 1.000.

La sfârșitul anului 2021, Twitter avea mai mult de 7.500 de angajați. De când Musk a cumpărat compania pentru 44 de miliarde de dolari la sfârșitul lunii octombrie 2022, el a redus în mare măsură forța de muncă a acesteia în ceea ce el spune că sunt măsuri necesare pentru a reduce costurile și a salva compania. La doar o săptămână după ce a preluat controlul asupra Twitter, Musk a concediat aproximativ jumătate din angajații săi.

De atunci, alte mii de persoane au fost concediate, au fost disponibilizate sau au demisionat. Printre concedieri s-au numărat atât unii directori de top, cât și muncitori care au criticat conducerea companiei de către acesta.

Ce vor face angajații rămași

Lucrătorilor rămași li s-a cerut să se angajeze în viziunea lui Musk pentru „Twitter 2.0″, despre care acesta a spus că va implica să lucreze „ore lungi la intensitate mare”, sau să fie concediați, iar Musk a spus în repetate rânduri că personalul trebuie să fie incredibil de devotat companiei pentru a-și păstra locurile de muncă.

Întrebat în cadrul unui podcast în decembrie despre raționamentul pe care îl are în spatele deciziei de a alege cine ar trebui să rămână în funcție, acesta a spus că lucrătorii trebuie să fie „excepționali” în ceea ce fac, să aibă roluri critice și „să pună interesele companiei înaintea intereselor lor”. Dar se pare că Twitter intenționează să își mărească din nou numărul de angajați, pe măsură ce se îndreaptă spre un flux de numerar pozitiv.

„Dacă avem noroc, s-ar putea să avem fluxuri de numerar pozitive luna viitoare, dar rămâne de văzut”, a declarat Musk la conferința de marți. „Vom începe să adăugăm oameni în companie”, a continuat el, precizând că unele dintre angajări au început deja.

Musk a sugerat anterior, într-un interviu acordat CNBC, că ar putea încerca să reangajeze o parte din angajații pe care i-a concediat la începutul mandatului său.

Citește și

https://alephnews.ro/lifestyle/cel-mai-vechi-arbore-de-bumbac-din-sierra-leone-simbol-al-libertatii-a-fost-doborat-este-o-mare-pierdere-pentru-natiune/

https://alephnews.ro/educatie/reactia-unui-profesor-dupa-oferta-guvernului-este-o-jignire-ministrii-nu-isi-dau-seama-in-ce-pericol-ne-aflam/

https://alephnews.ro/guvern/breaking-news-klaus-iohannis-anunta-amanarea-rotativei-guvernamentale-nu-se-va-face-in-timpul-grevei-din-educatie/