• Elon Musk spune că oamenii care întreabă „De ce nu lucrează toată lumea de acasă” dau „senzații de Marie Antoinette”.
  • „De ce am dormit în fabrică de atâtea ori? Pentru că a contat”, a adăugat Musk.
  • În mai, Musk a spus că munca la distanță este „greșită din punct de vedere moral”.

Elon Musk s-a dezlănțuit împotriva muncii de la distanță în timpul apelului pentru rezultatele financiare ale Tesla din al treilea trimestru și a criticat mulțimea care lucrează de acasă ca fiind „detașată de realitate”, scrie Business Insider.

Musk a declarat miercuri că oamenii care întreabă „De ce nu lucrează toată lumea de acasă”, emană „adevărate vibrații de Marie Antoinette.” „Cât de detașată de realitate trebuie să fie mulțimea care lucrează de acasă? În timp ce ei profită de cei care nu pot lucra de acasă. De ce am dormit în fabrică de atâtea ori? Pentru că a contat”, a declarat Musk.

Comentariile lui Musk au marcat o schimbare bruscă față de o discuție anterioară despre accesibilitatea mașinilor Tesla. După ce și-a împărtășit gândurile despre munca la distanță, el a reluat discuția despre prețuri spunând: „Așadar, nu pot să subliniez din nou cât de important este costul”.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI
CEI MAI BOGAȚI OAMENI DIN SUA

Musk a mai făcut comentarii similare despre munca la distanță în trecut. În luna mai, Musk a declarat pentru CNBC că, în opinia sa, munca la distanță este „greșită din punct de vedere moral” și i-a comparat pe lucrătorii la distanță cu celebra remarcă a Mariei Antoaneta „Lasă-i să mănânce tort”.

Impulsul directorului general al Tesla pentru munca la birou ar putea proveni din propriile sale tendințe de workaholic – cum ar fi dormitul la birou. Tendințele sale de workaholic au fost evidente și după ce a achiziționat Twitter anul trecut – a anunțat în noiembrie că se așteaptă ca personalul să aibă săptămâni de lucru de 40 de ore la birou. Compania chiar a transformat unele birouri în dormitoare, iar un fost director al Twitter a devenit viral pentru că a dormit pe podea pentru a respecta termenele impuse de Musk.

Citește și: