• Luna aceasta, Google a spus că face „cheile de acces” opțiunea de conectare implicită pentru conturile Google.
  • În lupta din ce în ce mai intensă împotriva „criminalilor digitali”, parolele sunt o răspundere pentru oameni și organizații, spun experții în securitate cibernetică.
  • Google a introdus suportul pentru cheile de acces în mai, utilizatorii iOS 16 pot salva cheile de acces în conturile lor Apple, iar aplicația de mesagerie deținută de Meta WhatsApp a anunțat luni că va accepta conectările cu cheile de acces pentru utilizatorii de Android.

Luna aceasta, Google a spus că face „cheile de acces” opțiunea de conectare implicită pentru conturile Google. Aceasta înseamnă că, în loc să tastați o parolă, vă veți conecta la contul Google și la aplicațiile Google cu același cod PIN, ID facial sau amprentă pe care le-ați folosit pentru a vă debloca dispozitivul, scrie The Washington Post.

În lupta din ce în ce mai intensă împotriva „criminalilor digitali”, parolele sunt o răspundere pentru oameni și organizații, spun experții în securitate cibernetică. Hackerii fură frecvent parole în atacuri direcționate sau scurgeri de date, apoi intră în conturi online pentru a fura bani sau date. Între timp, consumatorii se luptă să creeze și să-și amintească parole puternice pentru ceea ce ar putea fi sute de conturi online.

Recomandări

POPULARITATEA AMERICII ESTE ÎN DECLIN
TRIMITEM PATRIOT UCRAINEI?
SE RĂCEȘTE VREMEA
NOI IPAD-URI DE LA APPLE
CAMILLA ÎNDEAMNĂ COPIII LA CITIT
PRINȚUL HARRY MERGE ÎN UK

Alianța FIDO – un grup industrial care include Amazon, Apple, Google și Meta – a creat chei de acces într-un efort de a face conectarea online mai simplă și mai sigură, iar tehnologia apare în mai multe locuri.

Google a introdus suportul pentru cheile de acces în mai, utilizatorii iOS 16 pot salva cheile de acces în conturile lor Apple, iar aplicația de mesagerie deținută de Meta WhatsApp a anunțat luni că va accepta conectările cu cheile de acces pentru utilizatorii de Android. Aceste decizii pot semnala o schimbare mai largă la orizont.

Ce este cheia de acces?

O cheie de acces este un șir alfanumeric care este complet unic pentru dvs. Demonstrează că sunteți cine spuneți că sunteți, astfel încât aplicațiile și site-urile web vă pot permite să vă accesați contul fără a furniza o parolă tradițională.

Cheile de acces se bazează pe un tip de criptografie numit cheie publică, în care un algoritm se reunește ca bucăți de puzzle pentru a vă debloca contul. Când vă conectați, aplicația sau site-ul web partajează cu dispozitivul dvs. un algoritm de „cheie publică”, pe care dispozitivul îl decodifică folosind „cheia privată” unică.

Pentru a activa cheia de acces, tot ce trebuie să faceți este să vă deblocați dispozitivul în mod normal – cu un cod PIN, ID facial sau amprentă digitală – atunci când vi se solicită. Apoi aplicația sau site-ul știe că ești tu și te lasă să intri.

Citește și: