• Biden a ajuns azi în Israel. Potrivit mai multor surse, accentul în timpul vizitei va fi pus pe gestionarea unei situaţii complicate şi mai puţin pe asigurarea unor rezultate clare.
  • Se va întâlni cu cabinetul de război israelian. Președintele American a ajuns în țara aflată în război, la câteva ore după cel mai sângeros atac, de la spitalul din Gaza.
  • Alex Georgescu: „Aceste situații ale leadership-ului fragmentat palestinian reprezintă pentru Palestina atât posibilitatea unei escaladări fără să-și dorească a conflictului cu Israelul.”

Biden a ajuns azi în Israel. Potrivit mai multor surse, accentul în timpul vizitei va fi pus pe gestionarea unei situaţii complicate şi mai puţin pe asigurarea unor rezultate clare. Biden se întâlneşte cu premierul israelian Netanyahu într-o „întâlnire bilaterală restrânsă foarte mică”.

„Aceste situații ale leadership-ului fragmentat palestinian reprezintă pentru Palestina atât posibilitatea unei escaladări fără să-și dorească a conflictului cu Israelul. Să nu uităm că leadership-ul este divizat de fapt între Cis-Iordania și Fâșia Gaza, dar în același timp reprezintă și o oportunitate,”, a spus Alex Georgescu, analist în securitate internațională.

 Se va întâlni cu cabinetul de război israelian. Președintele American a ajuns în țara aflată în război, la câteva ore după cel mai sângeros atac, de la spitalul din Gaza, dela spitalul din Gaza, unde sute de persoane și-au pierdut viața. În ce va consta sprijinul, care sunt mizele și urmările întâlnirii?

Recomandări

CE FACEM CU SISTEMUL PATRIOT
CORVINUL A CÂȘTIGAT CUPA ROMÂNIEI
PROBLEME ÎN PARADIS?
E GENUL MEU
XI ȘI PUTIN DUC UN RĂZBOI PT. PACE
NIO LANSEAZĂ UN NOU MODEL

„În ziua de astăzi, ceva care îți poate costa sprijinul global este foarte grav și în acest sens trebuie să ne gândim la orice vine din Orientul Mijlociu ca fiind cu un fals de a face o propagandă a atrocității”, a mai spus Alex Georgescu.

Citește și: