• ”Universul lui Salvador Dali” este deschisă la Hanul Gabroveni 13.12-12.05
  • Expoziția adună 170 de lucrări semnate de Dali reprezentând cea mai mare colecție privată
  • Biletele au prețuri diferite în funcție de accesul în timpul săptămânii sau în weekend

Poți să vizitezi, pentru prima data în București, „Universul lui Salvador Dali”, în decembrie. Expoziția care gestionează una dintre cele mai mari colecții dedicate artistului suprarealist va fi deschisă la București la Hanul Gabroveni.

Coordonatele evenimentului Salvador Dali la București sunt legate de 170 de lucrări semnate de cunoscutul artist.

Recomandări

MACRON: EUROPA POATE MURI
XI MERGE LA PARIS
PICASSO ÎȘI DEDICĂ VIAȚA ARTEI
SWIFT REVINE PE PRIMUL LOC
MADONNA CÂNTĂ ÎN RIO DE JANEIRO
LANDO NORRIS CÂȘTIGĂ CURSA DE LA MIAMI

Este un demers al fundației care gestionează o colecție privată, și o să poți să vezi despre ce este vorba între 13 decembrie 2023 – 12 mai 2024. Tocmai au fost puse în vânzare biletele care vor avea prețuri adaptate pentru diferite categorii de vârstă. De la 40 de lei de persoană pentru grupurile școlare și 50 pentru copii, până la 75 sau 85 de lei pentru adulți, cu sau fără acces VR la eveniment. De asemenea, vor fi diferențe de preț între biletele din timpul săptămânii și cele pentru acces în weekend.

Expoziția va fi deschisă în toate zilele săptămânii, de luni până duminică, mai puțin de sărbători legale.

Este una dintre ocaziile rare pe care le-ai avut la București să vezi lucrări din toate mediile încercate de Dali, de la sculptură, grafică, gravură, litografie dar și miniaturi cu metale și pietre prețioase, ca și mobilier suprarealist. O să vezi în expoziție și canapeaua celebră, realizată în forma buzelor actriței Mae West, dar și elemente care trimit la universul distinct al creației lui Salvador Dalí, elefanți, rinoceri, ceasuri fluide, fluturi, îngeri, feminitate și sexualitate. Lucrările fac parte din colecția lui Beniamino Levi, specialist care a și colaborat cu Dali în anii ’60.

Citește și: