• Comunitatea Kahal Adass Jisroel a declarat că sinagoga sa din cartierul Mitte din oraș a fost atacată cu două dispozitive incendiare.
  • Poliția a confirmat incidentul.
  • Principalul grup evreiesc din Germania a declarat că două persoane au fost implicate în atac.

O sinagogă din Berlin a fost atacată în această dimineață cu cocktail-uri Molotov. Incidentul are loc în timp ce episoadele antisemite au crescut în capitala Germaniei, totul în urma escaladării violente din Orientul Mijlociu. Comunitatea Kahal Adass Jisroel a postat pe platforma X imagini cu polițiști care investighează locul incidentului. În urma atacului brutal al Hamas asupra Israelului, poliția a sporit măsurile de securitate pentru instituțiile evreiești din Berlin și din Germania.

„Persoane necunoscute au aruncat două cocktailuri Molotov de pe stradă”, a scris comunitatea pe X, fostul Twitter. Aceasta a postat, de asemenea, imagini video cu ofițeri de poliție care investighează scena din fața sinagogii, care a fost izolată. Complexul de clădiri al comunității Kahal Adass Jisroel din centrul Berlinului găzduiește o sinagogă, o grădiniță și un centru comunitar.

Principalul grup evreiesc din Germania a declarat că două persoane au fost implicate în atac, dar nu a oferit alte detalii.

Recomandări

MENIU A LA GREC
ȘOȘOACĂ INTRĂ ÎN CURSA PENTRU PMB
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
TURIST ÎN AL NOUĂLEA CER
MUSK FACE CONCEDIERI LA TESLA
O LUNĂ DE SCHENGEN

Citește și