• Elon Musk a declarat că utilizatorii Twitter trebuie să se conecteze pentru a vizualiza tweet-urile pentru a opri furtul datelor de către companiile de inteligență artificială.
  • Elon Musk a spus că sunt necesare măsuri drastice și imediate pentru a reduce „nivelurile extreme” de furt de date.
  • Musk a amenințat companiile care fură datele Twitter cu acțiuni în justiție și a spus că este deschis la alte idei.

Elon Musk a declarat că Twitter a trebuit să ia măsuri „drastice și imediate” pentru a restricționa accesul la tweet-uri, deoarece companiile de inteligență artificială îi furau datele, scrie Insider.

CEO-ul Twitter a declarat vineri că a luat măsuri pentru a opri firmele de inteligență artificială de la spălarea datelor. „Sute de companii furau datele Twitter în mod extrem de constant.”, a declarat Elon Musk.

Platforma a protejat conținutul în această săptămână, împiedicând utilizatorii să vizualizeze tweet-urile dacă nu s-au autentificat și nepermițând previzualizarea tweet-urilor atunci când link-urile au fost partajate pe alte aplicații.

Recomandări

A.I.-UL DUPĂ MOARTE DEVINE AFACERE
AURORA BOREALĂ, VIZIBILĂ ÎN ROMÂNIA
TAYLOR SWIFT FACE RAVAGII LA PARIS
O FURTUNĂ SOLARĂ AMENINȚĂ PĂMÂNTUL
OLANDA SPUNE ADIO EUROVISION
NASA VREA TREN PE LUNĂ

Ce a mai anunțat Elon Musk

Elon Musk a scris vineri pe Twitter că funcția va fi deblocată în scurt timp și că este vital să se ia măsuri rapide pentru a împiedica amenințările. El a spus că Twitter a trebuit să pornească servere de rezervă pentru a face față traficului crescut pe site.

„Este destul de revoltător să trebuiască să aduci un număr mare de servere online în regim de urgență doar pentru a facilita evaluarea unui startup de inteligență artificială”, a spus el.

Miliardarul a făcut apel la alte soluții după ce Tim Sweeney, CEO-ul Epic Games, a scris pe Twitter că: „platforma este plină de cerințe de creare de conturi și așa navigarea pe internet devine oribilă”.

Fondatorul SpaceX a închis accesul OpenAI la Twitter în decembrie, deoarece a considerat că firma nu plătea suficient pentru a obține licența pentru datele platforme. OpenAI plătea aproximativ 2 milioane de dolari pe an pentru a prelua datele Twitter în scopul construirii chatbot-ului său de inteligență artificială.

Citește și: