• CEO-ul OceanGate, Stockton Rush, a declarat în 2019 că va acorda prioritate siguranței submersibilului.
  • Karl Stanley, un expert în submersibile și prieten al lui Stockton Rush, și-a exprimat îngrijorarea cu privire la Titan.
  • Alții experți sunt de părere că Rush creadea cu adevărat în siguranța Titanului.

Stockton Rush, CEO-ul OceanGate care a murit săptămâna trecută, când submersibilul său Titan a explodat catastrofal într-o scufundare în epava Titanic, i-a spus unui prieten în 2019 că își va închide compania înainte de a opera o navă nesigură, potrivit Insider.

Rush îi trimitea un e-mail prietenului său Karl Stanley, un expert în submersibile care exprimase îngrijorarea cu privire la integritatea Titanului, după ce a auzit zgomote la o scufundare în Bahamas în acel an. „Cred că acea cocă are un defect lângă flanșă, care se va înrăutăți. Singura întrebare în mintea mea este dacă eșuează catastrofal sau nu”, a spus Stanley într-un e-mail către Rush.

Sursă: Reuters

Recomandări

POPULARITATEA AMERICII ESTE ÎN DECLIN
TRIMITEM PATRIOT UCRAINEI?
SE RĂCEȘTE VREMEA
NOI IPAD-URI DE LA APPLE
CAMILLA ÎNDEAMNĂ COPIII LA CITIT
PRINȚUL HARRY MERGE ÎN UK

Pe 18 iunie, la mai puțin de două ore după o scufundare în Titanic, submersibilul Titan a pierdut comunicarea cu nava sa de suprafață și a dispărut, demarând o misiune majoră de căutare și salvare. Patru zile mai târziu, Garda de Coastă a anunțat că au fost descoperite bucăți din submarin, sugerând că Titanul a explodat catastrofal. Toate cele cinci persoane aflate la bord, inclusiv Rush, au fost declarate moarte.

„Am spus clar după scufundare că nu voi duce echipajul în submarin până nu voi fi încrezător că oferă siguranță”, a insistat Rush în răspunsul său către Stanley. „După cum v-am spus mai devreme, am anulat expediția de anul trecut și o voi anula pe cea de anul acesta, sau chiar să închid compania, înainte de a opera un submarin nesigur.”

Rush și OceanGate au fost analizate pentru că au ignorat preocupările de siguranță exprimate de alți experți din industrie. Dar unii dintre cei care l-au întâlnit pe Rush au spus că părea să creadă cu adevărat că submarinul lui este în siguranță, așa cum demonstrează faptul că el însuși participa la scufundări.

Citește și

ChatGPT este un instrument care poate detecta scammeri. Ce face „Jolly Roger Telephone”

OceanGate continuă să promoveze pe site-ul său călătorii la epava Titanicului. Compania listează două misiuni pentru anul viitor

SONDAJ. 7 din 10 francezi sunt în favoarea instaurării stării de urgență. Franța se confruntă cu proteste, după ce un adolescent a fost ucis de un agent de poliție