• Editorii de muzică au dat în judecată compania Twitter pentru suma de 250 milioane de dolari.
  • Rapoartele arată că Twitter valorează mult mai puțin de când Elon Musk a preluat conducerea.
  • Twitter mai are un proces deschis în care Elon Musk a fost acuzat că nu a plătit bonusurile cuvenite angajaților.

Elon Musk trebuie să se pregătească pentru procesele deschise pentru compania Twitter, care o să aibă loc în următoarea perioadă a anului, scrie Forbes.

Recent, editorii de muzică au deschis un proces împotriva companiei Twitter în valoare de 250 de milioane de dolari.

Acuzația împotriva Twitter este că utilizatorii au putut să difuzeze muzică fără a deține licențele corespunzătoare. De la sfârșitul anului 2021, editorii susțin că au trimis peste 300.000 de notificări cu privire la modul în care platforma a încălcat Digital Millennium Copyright Act, care protejează licențele muzicale.

Recomandări

MERGI ÎN TURCIA FĂRĂ VIZĂ
IOHANNIS VORBEȘTE CU ZELENSKI
CÂT MAI SCADE INDUSTRIA ROMÂNIEI?
CONFLICT ÎN NOUA CALEDONIE
CNN: HAGA CERE ARESTAREA LUI NETANYAHU
CE URMEAZĂ ÎN IRAN

Natura „liberă și deschisă” a Twitter-ului ar putea fi o parte a problemei. Pe Facebook spre exemplu, în momentul în care postezi o melodie protejată de drepturi de autor vei vedea o notificare, iar Facebook va dezactiva melodia sau o va elimina.

Cum a evoluat Twitterul de când e Musk la conducere

Rapoartele recente cu privire la Twitter arată că acum compania valorează substanțial mai puțin decât valora înainte ca Elon Musk să preia conducerea. Totuși, ocuparea postului de CEO al Twitterului de Linda Yaccarino pare să primită multe reglementări pe parcursul anului.

Problemele au continuat să apară când avocatul lui Elon Musk a susținut că Twitter „încalcă în mod substanțial mai multe prevederi” ale contractului pe care îl are cu Twitter, susținând că societatea a reținut date pe care Elon Musk le-a solicitat pentru a evalua numărul de roboți și conturi spam de pe platformă.

Citește și: