Euro va depăşi 5,05 lei până în noiembrie 2024, avertizează analiştii financiari de la CFA România. Răzvan Botea: „Creșterea ar fi foarte mică. În buzunarele noastre nu se va simți”

Euro va depăşi 5,05 lei până în noiembrie 2024, avertizează analiştii financiari de la CFA România. De asemenea, estimează o inflatie de 6,28% pentru orizontul de 12 luni, în paralel cu deprecierea leului.

În ceea ce priveşte evoluţia preţurilor proprietăţilor rezidenţiale în oraşe, 47% dintre participanţii la sondajul CFA anticipează o scădere a acestora, în timp ce tot 47% dintre participanţi anticipează o stabilitate în următoarele 12 luni. În cazul deficitului bugetului de stat anticipat pentru acest an, valoarea medie a anticipaţiilor este de 5,6%.

„Analiștii văd de mult timp un euro la peste cinci lei, peste pragul psihologic de 5 lei, cam de vreo3-4 ani în sondajele lor. De data aceasta, s-ar putea să aibă dreptate pentru că și guvernul, în estimările sale, vede un curs mediu de peste 5 lei pentru un euro, deci 2024 este posibil să fie anul în care acest lucru să se întâmple. Creșterea ar fi foarte mică, dacă e să luăm procentual, dar este un prag care va avea un oarecare efect. În buzunarele noastre nu se va simți. În rest, estimările sunt în linie cu ce vedem în piață”, a explicat Răzvan Botea, editor ZF la Aleph News.

Citește și

Exit mobile version