• Musk s-ar întâlni cu Herzog cu ușile închise în timpul unei vizite în Israel.
  • Președintele va sublinia necesitatea de a combate antisemitismul în creștere pe internet.
  • Biroul președintelui a precizat că reprezentanți ai familiilor ostaticilor deținuți de Hamas sunt, de asemenea, așteptați să se alăture întâlnirii.

Președintele israelian Isaac Herzog se va întâlni luni cu Elon Musk, în timp ce cel mai bogat om din lume continuă să se confrunte cu o furtună de critici din cauza susținerii publice a unei teorii a conspirației antisemite pe platforma sa de socializare, X.

Musk s-ar întâlni cu Herzog cu ușile închise în timpul unei vizite în Israel, luni după-amiază, unde președintele va sublinia necesitatea de a combate antisemitismul în creștere pe internet, potrivit biroului președintelui, scrie CNN.

Într-o declarație, biroul președintelui a precizat că reprezentanți ai familiilor ostaticilor deținuți de Hamas sunt, de asemenea, așteptați să se alăture întâlnirii, unde vor împărtăși ororile atacului terorist al Hamas din 7 octombrie, precum și durerea și incertitudinea continuă pentru cei ținuți în captivitate”.

Recomandări

CUM STĂM LA SPERANȚA LA VIAȚĂ
CÂND ÎNCEP COPIII SĂ FOLOSEASCĂ A.I.
NEHAMMER IMPUNE CONTROALE STRICTE
COPIII ROMÂNI, AFECTAȚI DE BOLI PSIHICE
O NOUĂ MISIUNE NASA
FRANȚA ÎȘI RECUPEREAZĂ RECORDUL MONDIAL

Vizita miliardarului în Israel are loc la mai bine de o săptămână după ce acesta a fost de acord cu afirmația potrivit căreia comunitățile evreiești împing ura împotriva albilor”, ceea ce a dus la o mustrare din partea Casei Albe și la un exod major al agenților de publicitate pe X, platforma cunoscută anterior sub numele de Twitter.

Într-o postare pe X la începutul acestei luni, un utilizator a acuzat comunitățile evreiești că „promovează exact tipul de ură dialectică împotriva albilor pe care pretind că vor ca oamenii să nu o mai folosească împotriva lor”. De asemenea, postarea făcea referire la „hoardele de minorități” care inundă țările occidentale, o populară teorie antisemită a conspirației.

În replică, Musk a spus: Nu, nu, nu: Ați spus adevărul real”. Teoria antisemită a conspirației conform căreia evreii doresc să aducă populații minoritare fără documente în țările occidentale pentru a reduce majoritățile albe din aceste națiuni a fost îmbrățișată de grupuri de ură online.

Musk, în postări ulterioare la momentul respectiv, a spus că nu crede că ura față de albi se extinde la toate comunitățile evreiești”.

El a spus că Liga Anti-Defăimare (ADL), o organizație care luptă împotriva antisemitismului în întreaga lume, atacă pe nedrept majoritatea Occidentului, în ciuda faptului că majoritatea Occidentului susține poporul evreu și Israelul. Acest lucru se datorează faptului că nu pot, prin propriile lor principii, să critice grupurile minoritare care reprezintă principala lor amenințare”.

Citește și