• Printre națiunile în care femeile au acum un impact extraordinar asupra economiei s-au numărat SUA, Australia, Japonia, Italia, Coreea de Sud și Germania.
  • Femeile își depășesc omologii bărbați datorită nivelului lor de educație superior.
  • 50,7% din talentele cu studii universitare sunt acum femei.

Dacă economia începe să se ridice în următorii doi ani, trebuie să le mulțumești femeilor. Cel puțin, asta arată un nou raport de la Ned Davis Research. De la participarea la locurile de muncă sau ocuparea forței de muncă și până la bursă, studiul a constatat că femeile cu vârsta cuprinsă între 20-30 devin ghinion pentru problemele economiei.

Cum motivăm femeile să se implice?

„O femeie antreprenor nu doar că își construiește o afacere și dependența financiară care este foarte importantă, ci contribuie la crearea de locuri de muncă și dezvoltă comunitățile. În momentul în care femeia intră în lumea afacerilor, se soluționează foarte multe probleme. Pentru o femeie care se află la început de drum este foarte important să știe ce vrea să facă și să aibă pasiune în domeniul în care vrea să activeze. Vitale sunt și structurile de suport. Afacerile deținute de femei au o capacitate foarte ridicată de adaptabilitate, un element foarte important”, a declarat Ana Maria Icatoiu, antreprenor, pentru Aleph News.

Citește și

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN