• Compania Ferrari ocupă locul trei în lume ca notorietate.
  • Vânzările firmei au crescut în ultimul an.
  • Europenii cumpără din ce în ce mai multe mașini de lux.

Firma de automobile Ferrari se află în top trei companii listate la bursa de la Milano, scrie Autoblog. Constructorul de la Maranello a întrecut grupul Stellantis, din punct de vedere al valorii de piață.

Cererile pentru mașinile de lux sunt în continuă creștere în Europa. În tot acest timp, producătorii „tradiționali” de automobile au început să raporteze cifre de vânzări tot mai mici. Acțiunile Ferrari au crescut cu 34% în 2023. „Căluțul” tocmai a atins o valoare de piață de 49.2 miliarde de euro și a întrecut grupul Stellantis (47.1 miliarde de euro).

În noul grup al industriei auto se află 20 de producători de automobile, inclusiv Fiat, fostul părinte al constructorului de la Maranello. Potrivit celor de la Bloomberg, Ferrari a intrat în top 3 cele mai mari companii. Anul trecut, Ferrari a vândut aproximativ 13.000 de vehicule.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

„Ferrari” este o companie din Italia care produce automobile în stilul sport, luxoase. Enzo Ferrari a pus bazele agenției în anul 1939. Prima mașină a brand-ului a fost produsă în 1940, însă prima care a avut sigla Ferrari, a apărut în 1947. 

Citește și